Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter, salater og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.
OBS: Læs opskriften grundigt igennem inden du går i gang & find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.
Kog 100 gram palmesukker (eller rørsukker/alm. sukker), fishsauce og 0,5 dl lys eddike sammen, til sukkeret netop er opløst. Afkøl lagen. Tilsæt 1 spsk. revet ingefær, tynde skiver af rød chili, forårsløg og skalotteløg, hakket koriander (gem stilkene til senere). Glaskålet skrælles og skæres i fine tern, og peanuts hakkes groft og vendes i. Smag derefter til med limesaft. Dippingen skal være stærk, sød, salt og syrlig i god harmoni, justér evt.
Del fisken i mindre stykker, og kør dem i en foodprocessor med salt. Tilsæt karrypasta samt revet ingefær (brug det sidste her), 1/4 tsk. bagepulver pr. person og æg. Kør det hurtigt sammen på fuld styrke. Skrab farsen over i en skål, og vend hakkede korianderstilke (gem bladene til dippingen) deri. Form med en ske små, runde, flade deller, og fritér dem i rigeligt olie ved medium varme, til de er gyldne, sprøde og let soufflerede. Servér straks.
Snit kålen så fint du kan - brug gerne et mandolinjern. Kom kålen i en skål, og drys med fint salt. Knug og masser kålen med saltet, og lad det salte i 10 min., gerne længere. Vend den saltede kål med halvdelen af glaskålsdippingen og kokos. Smag til med salt og sukker.
Anret som vist på billedet med den sidste halvdel af dippingen i en skål for sig.
Kundekommentarer ()