Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter, salater og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.
OBS: Læs opskriften grundigt igennem inden du går i gang & find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.
Kog 100 gram palmesukker (eller rørsukker/alm sukker), fish sauce og eddike sammen til det netop er opløst, afkøl. Tilsæt 1 spsk. revet ingefær, tynde skiver af rød chili, forårsløg og skalotteløg, hakket koriander, og fine tern af agurk, (evt. skrællet og uden kerner) samt grofthakkede ristede peanuts. Smag derefter til med limesaft. Dippingen skal være stærk, sød, salt og sur i god harmoni, justér evt.
Del fisken i mindre stykker og kør på en foodprocessor med salt. Tilsæt 2 spsk. fishsauce, karrypasta samt revet ingefær (brug det halve her) , bagepulver og æg – kør det hurtigt sammen på fuld styrke. Skrab farsen over i en skål og vend og hakkede korianderstilke (gem bladene til salaten) deri. Form med en ske små runde flade deller og fritér dem i rigeligt olie ved medium varme til de er gyldne, sprøde og let soufflerede. Server straks.
Snit kålen så fint du kan - brug gerne et mandolinjern. Kom kålen i en skål og drys med fint salt. Knug og masser kålen med saltet og lad det salte i 10 minutter, gerne længere. Vend den saltede kål med halvdelen af agurkedippingen, grofthakkede korianderblade og kokos. Smag til med salt, og sukker.
Anret som vist på billedet.
Bird's Eye chili er normalt omkring 2 cm lange og en af de stærkeste i capsicum familien.
Kundekommentarer ()