0
Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Thai
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med:

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

jasminriskorianderhvidløgkullerfilet uden skindrød karrypastanam pla (fiskesauce)æg
1 min.
Fiskefars

Hak korianderstilke (gem toppene til anretning), hvidløg og fisk fint med en stor kokkekniv (eller endnu nemmere: kom det hele i en foodprocessor), og rør det sammen i en skål.

Tilsæt rød karry (OBS den er HOT så smag dig frem) og fiskesauce. Blend eller rør kort, og tilsæt æg. Saml farsen med en halv spsk. maizena eller kartoffelmel pr. person. 

Varm en pande op med godt med neutralolie, og steg fiskefrikadeller på størrelse med små golfbolde. Tryk dem flade, og steg dem i ca. 2-3 min. på hver side, eller til de er gennemstegte. 

broccoliforårsløgpeanuts
15 min.
Grønt

Del broccoli i mundrette stykker, kog dem i saltet vand i  2 min., og tag dem op.

Snit forårsløg fint, og hak peanuts groft. 

30 min.
Anretning

 

Som vist

Bonusinfo

Kend din fisk: Kuller

GASTRONOMISK

Kullerens kød er hvidt, magert og oftest mere fast end torskens. Den spisemæssige højsæson er størst i efterårsmånederne. Herhjemme har den særligt været saltet og tørret som klipfisk, og nogle steder desuden røget. Man vil i de fleste retter kunne erstatte kuller med torsk, lange, kulmule eller lyssej, og den kan som torsk tilberedes på mange måder - pocheret, dampet, bagt og stegt i smør.

Kulleren er meget populær i Storbritannien, hvor den både spises koldrøget som Finnan haddie og varmrøget som Arbroath smokie. Kuller er desuden en af de foretrukne fisk til fish & chips.

SUNDHED

Kulleren er en mager fisk med kun ca. 1g fedt/100 g. Proteinindholdet er ca. 19g/100 g. Den er særligt rig på selen, der styrker vores immunforsvar og hos mænd sætter sædproduktionen op.

Læs mere om kuller her > KEND DIN FISK

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?