Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.
Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.
Skyl risene grundigt, og kom dem i en gryde med rigeligt, kogende, letsaltet vand. Kog risene i ca. 12 min., og hæld overskydende vand fra.
OBS: Vigtigt at overholde tiden, da risene ellers nemt kan klistre.
Rør 1/3 af karrypastaen med 1/3 af fiskesaucen samt ca. samme mængde sukker og lys eddike, som der tilsammen er karrypasta og fiskesauce.
Vend med grofthakkede peanuts (gem lidt til pynt).
Skræl og skær gulerødder i fine strimler på et mandolinjern.
Snit porrer fint.
Hak fisk fint med en stor kokkekniv, og rør det sammen i en skål (har du en foodprocessor, kan du med fordel bruge den i stedet).
Tilsæt det sidste karrypasta (OBS - den er HOT, så smag dig frem) og det sidste fiskesauce. Blend eller rør kort, og tilsæt evt. lidt æg (brug ca. 1/2 pr. pers.)
Saml farsen med ca. 1/2 spsk. maizena, hvede - eller kartoffelmel pr. pers.
Varm en pande op med godt med neutral olie, og steg fiskefrikadeller på størrelse med små golfbolde. Tryk dem flade, og steg dem i ca. 2-3 min. på hver side, eller til de er gennemstegte.
Hæld halvdelen af karrydip over gulerødder og porrer, og drys de sidste peanuts over risene. Servér resten af karrydip i en skål ved siden af.
Kend din fisk: Kuller
GASTRONOMISK
Kullerens kød er hvidt, magert og oftest mere fast end torskens. Den spisemæssige højsæson er størst i efterårsmånederne. Herhjemme har den særligt været saltet og tørret som klipfisk, og nogle steder desuden røget. Man vil i de fleste retter kunne erstatte kuller med torsk, lange, kulmule eller lyssej, og den kan som torsk tilberedes på mange måder - pocheret, dampet, bagt og stegt i smør.
Kulleren er meget populær i Storbritannien, hvor den både spises koldrøget som Finnan haddie og varmrøget som Arbroath smokie. Kuller er desuden en af de foretrukne fisk til fish & chips.
SUNDHED
Kulleren er en mager fisk med kun ca. 1g fedt/100 g. Proteinindholdet er ca. 19g/100 g. Den er særligt rig på selen, der styrker vores immunforsvar og hos mænd sætter sædproduktionen op.
Læs mere om kuller her > KEND DIN FISK
Kommentarer og forslag til opskriften