0
Thai green curry med kylling, cashewnødder & rød quinoa

Thai green curry med kylling, cashewnødder & rød quinoa

Hovedingrediens:
Fjerkræ
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
20 minutter
Opskriftstype:
Hurtige kødretter
Brugerbedømmelser:
Allergener:
Sesam, Nødder, Soya, Jordnødder, Cashewnødder

Fremgangsmåde

1. Skær fisken ud i ca. 1 cm tykke skiver.

2. Kom fiskestykkerne i en skål, og krydr med lidt salt, peber og sukker. Riv lidt af den grønne skal fra limefrugten over sammen med ca. halvdelen af limesaften, og vend rundt.

3. Lad fisken trække, til den skal vendes i saucen til allersidst.

4. Skyl quinoaen grundigt i en sigte med koldt vand.

5. Kom den skyllede quinoa i en gryde, og tilsæt den dobbelte mængde vand og lidt salt.

6. Kog quinoa under låg ved svag varme i ca. 15-18 minutter. Lad den trække, til den skal serveres.

7. Skræl, og skær gulerødder i tynde skiver af ca. 3-4 mm

8. Soigner forårsløg, skær dem i tynde skiver, og kom dem i iskoldt vand.

9. Pluk koriander, og kom det i iskoldt vand.

10. Kom karrypastaen i en tykbundet gryde (pas på den er STÆRK, så prøv dig frem).

11. Rist igennem i et par minutter på medium varme, mens du rører i den konstant.

12. Kom kokosmælk på, og lad det simre ved svag varme i ca. 10 minutter til en cremet konsistens.

13. Kom de ordnede gulerødder i, og kog dem med under låg i 2-3 minutter.

14. Tilsæt fisken, og vend forsigtigt rundt. Lad den simre med i 1-2 minutter under låg.

15. Smag retten til med fish sauce samt lidt (rør)sukker og det sidste limesaft.

16. Lad quinoaen dryppe af i en sigte, så evt. overskydende væde kan dryppe fra.

17. Tag koriander og forårsløg op af vandet og afdryp inden servering

Anretning: Som vist på billedet. Drys med koriander og skåret forårsløg

Bonusinfo

Kyllinger fra Hopballe Mølle

- Hopballe kyllinger er af en helt speciel race, Hubbard 787 hedder de så mundret. Disse kyllinger vokser langsommere end den race, der benyttes i den konventionelle kyllingeproduktion. Racen og den ekstra voksetid gør, at kyllingerne er mere aktive og robuste og det betyder også, at ben og knogler kan udvikle sig i takt med, at kyllingerne tager på i vægt.

Hopballe lægger stor vægt på dyrevelfærd, og det er tydeligt, at både racen og den ekstra tid gør disse kyllinger meget mere aktive og robuste. En Hopballekylling har 4–5 gange så meget plads som en konventionel kylling. Pladsen gør, at kyllingerne rører sig meget mere, det giver muskler og kødet får dermed meget mere struktur. Hver aften slukkes lyset og kyllingerne får 8 timers ubrudt søvn som giver ro i flokken og forbedrer trivslen.

Disse kyllinger kræver generelt også lidt længere tilberedningstid end du måske er vandt til og når man skal tranchere brystkødet er det vigtigt, at det skæres på tværs af fibrene, da strukturen i kødet ellers kan få det til at føles sejt! Til gengæld får man altså en oplevelse på smag og ikke mindst struktur, som ellers er gået helt bort når man spiser industrikyllinger. 

Du kan også se forskel på kødets farve. I gamle dage talte man om det mørke kød og det lyse kød på en kylling - men i dag er det hele jo kridhvidt på de fleste (industri) kyllinger. Men her er lårkødet altså mørkere og mere kraftigt smagende, mens brystkødet har en meget mere fin og delikat smag.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?