0
Thai gryde med oksekød, nudler, ingefær, peberfrugt, chili og spidskål

Thai gryde med oksekød, nudler, ingefær, peberfrugt, chili og spidskål

Hovedingrediens:
Okse og kalv
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Opskriftstype:
Airfryer
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.  

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten. 

1 min.
Forbered grønt

Hak løg, pres hvidløg, skær chili i tynde skiver og hak ingefær fint.

løghvidløgrød chiliingefæroksekød i strimler
5 min.
Start thai-gryde

Svits løg, hvidløg, chili og ingefær i olie ved 200 grader i 5 min. i formen til airfryeren.

Herefter tilsættes oksekød i strimler og et godt skud salt og peber. Rør det hele godt sammen, og giv det 7 min. ved 180 grader. Rør i retten undervejs.

10 min.
Snit mere grønt

Snit, mens oksekødet steger, spidskål i tynde strimler og peberfrugt i små tern. Gem lidt peberfrugt til pynt ved servering.

kokosmælkspidskålrød karrypastalimebrun farinnudler
17 min.
Fortsæt thai-gryde

Tilsæt kokosmælk, spidskål, rød karrypasta, saften fra en halv lime og 1/2 spsk. brun farin pr. person til airfryerformen. Rør det hele godt sammen, og giv det 5 min. ved 180 grader. Rør et par gange undervejs, og smag evt. til med lidt yderligere salt.

Skær imens den anden halve lime i både, og gem dem til servering.

Kog nudlerne i en gryde efter anvisning på pakken.

Fif: Du KAN koge nudlerne med i retten, hvis du har en airfryer med form, der er stor nok. Hvis du gør det, skal der tilsættes 1 dl vand pr. person, og så skal retten have yderligere 10 min. ved 200 grader, hvor der røres et par gange undervejs.

rød peberfrugtlimeEvt. frisk krydderurt
35 min.
Anretning

Serveres med peberfrugt i skiver, lime i både og evt. lidt friskhakkede krydderurter.

Hvis du har kogt nudlerne for sig, fordeler du først dem i skåle/tallerkener og serverer thaigryden ovenpå.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?