Skræl gulerødderne, og riv dem på den grove side af et rivejern.
Pisk kikærtemelet med 1 dl vand og 1/2 spsk. olie pr. person til en konsistens ligesom en pandekagedej. Krydr med lidt salt, tilsæt halvdelen af den revne gulerod, og lad dejen hvile lidt.
Hæld 2 spsk. eddike pr. person op i en skål, og krydr med lidt salt og evt. lidt revet hvidløg. Vend resten af gulerødderne i eddiken, og gem dem til senere.
Skyl mynten, chilien og rosenkålene grundigt, og afdryp for vand. Skær stokkene af rosenkålene, og skær dem i kvarte. Hak chilien groft, og pluk bladene fra stilken på mynten.
Varm en pande op ved høj varme, og tilsæt 1 tsk. olie. Hæld ca. 1/2 dl dej i panden, imens den tippes rundt, så dejen spredes ud på hele panden. Man kan også lave dem små, hvis man foretrækker det. Steg i ca. 40 sek. til pandekagen får en mørk overflade. Vend pandekagen over på den anden side, og steg i ca. 30 sek. Overfør pandekagerne til en kurv med et viskestykke, som foldes rundt om, så de holder sig lune.
Skær fisken i stykker på 2x2 cm, og kom dem i en skål. Vend fiskestykkerne i 1 tsk. hvedemel og lidt salt pr. person.
Rør citronsaften sammen med 1 tsk. sukker pr. person, og tilsæt chilien (pas på – den er stærk) og peanutsene.
Varm en pande op ved høj varme. Når panden er rygende varm, tilsættes 1 spsk. olie pr. person, og fisken steges på den ene side i ca. 1 min., til den er gylden. Tilsæt rosenkålene, og steg i yderligere 2 min., indtil kålene er blevet møre. Sluk for varmen, tilsæt citronsaften, og vend hurtigt rundt.
Servér pandekagerne, og anret fisk, rosenkål, syltede gulerødder, mynte og sovsen fra fisken henover.
Kundekommentarer ()