Skræl gulerødderne, og riv dem på den grove side af et rivejern.
Pisk kikærtemelet med 1 dl vand og 1/2 spsk. olie pr. person til en konsistens ligesom en pandekagedej. Krydr med lidt salt, tilsæt halvdelen af den revne gulerod, og lad dejen hvile lidt.
Hæld 2 spsk. eddike pr. person op i en skål, og krydr med lidt salt og evt. lidt revet hvidløg. Vend resten af gulerødderne i eddiken, og gem dem til senere.
Skyl mynten, chilien og rosenkålene grundigt, og afdryp for vand. Skær stokkene af rosenkålene, og skær dem i kvarte. Hak chilien groft, og pluk bladene fra stilken på mynten.
Varm en pande op ved høj varme, og tilsæt 1 tsk. olie. Hæld ca. 1/2 dl dej i panden, imens den tippes rundt, så dejen spredes ud på hele panden. Man kan også lave dem små, hvis man foretrækker det. Steg i ca. 40 sek. til pandekagen får en mørk overflade. Vend pandekagen over på den anden side, og steg i ca. 30 sek. Overfør pandekagerne til en kurv med et viskestykke, som foldes rundt om, så de holder sig lune.
Skær fisken i stykker på 2x2 cm, og kom dem i en skål. Vend fiskestykkerne i 1 tsk. hvedemel og lidt salt pr. person.
Rør citronsaften sammen med 1 tsk. sukker pr. person, og tilsæt chilien (pas på – den er stærk) og peanutsene.
Varm en pande op ved høj varme. Når panden er rygende varm, tilsættes 1 spsk. olie pr. person, og fisken steges på den ene side i ca. 1 min., til den er gylden. Tilsæt rosenkålene, og steg i yderligere 2 min., indtil kålene er blevet møre. Sluk for varmen, tilsæt citronsaften, og vend hurtigt rundt.
Servér pandekagerne, og anret fisk, rosenkål, syltede gulerødder, mynte og sovsen fra fisken henover.
Kommentarer og forslag til opskriften