0
Thai salad nam jim, med pankostegt sej, peanuts, rødt spidskål og glaskål

Thai salad nam jim, med pankostegt sej, peanuts, rødt spidskål og glaskål

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
40 minutter
Opskriftstype:
Thai
Brugerbedømmelser:

Introduktion:

Jeg elsker kontrasten mellem de sprøde grøntsager og den HOTTE jam jim der er en perfekt symbiose af surt, sødt, salt og umami.!

Allergener:
Mørksej, Hvedemel, Bladselleri, Nødder, Jordnødder, Sesam, Æg

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
skalotteløgkorianderrød chililimenam pla (fiskesauce)hvidløg
1 min.
Nam Jim dressing

Pluk korianderbladene af stilkene, og gem dem til senere. Hak stilkene groft. Pil og hak både hvidløg og skalotteløg groft, og skær chilipeberen i mindre stykker (kasser evt. kernerne). Kom korianderstilke, hvidløg, skalotteløg og chilipeber op i en morter eller en lille blender/hurtighakker, og blend det hele med fiskesovs, limesaft og 1 spsk. sukker pr. person, du laver mad til. Brug gerne palme- eller rørsukker, hvis du har.

En Nam jim skal være HOT (chili), salt (nam pla), sur (lime), sød (sukker) og fyldt med umami (nam pla). 

Lad dressingen stå og hvile til senere.

rødt spidskålbladselleriagurkglaskålkoriander
10 min.
Salat forberedelse:

Snit spidskål, så fint du kan. Skær bladselleri i strimler, og brug gerne bladene også, hvis de er pæne. Skræl og skær glaskål i tynde strimler, brug gerne et mandolinjern her. Skær agurken ud i tern. Kom det hele op i en salatslynge eller stor skål, og dæk med iskoldt vand. Lad det stå heri i 5-10 min. 

peanuts
20 min.
Peanuts:

Rist peanuts på en pande, til de er gyldne. Knus dem let i en morter med lidt salt.

mørksejfilet uden skind
25 min.
pankostegt sej:

Del fisken i små stykker - 5-6 stykker pr person. Krydr med salt og peber samt 1/3 af nam jim dressingen. Vend nu fisken i mel, sammenpisket æg og til sidst i pankorasp. Fritér eller steg fisken sprød og gylden. Drys med salt og afdryp på fedtsugende papir. 

rødt spidskålbladselleriagurkglaskål
35 min.
Thai salad

Slyng alle grøntsagerne tørre i salatslyngen. Det er vigtigt, at der ikke er noget vand ved, ellers sjasker den gode dressing af, når du dresser salaten.

Vend de sprøde grøntsager med det sidste nam jim dressing. Smag dig frem, den er HOT! 

mørksejfilet uden skindpeanutskoriander
40 min.
Anretning:

Anret på et stort fad, kom fisken ovenpå, og drys med peanuts og koriander. 

Server evt. det sidste nam jim ved siden af. Alle de sprøde grøntsager mildner smagen lidt. 

Velbekomme! 

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?