0
Thai salad nam jim, med pankostegt sej, peanuts, rødt spidskål og glaskål

Thai salad nam jim, med pankostegt sej, peanuts, rødt spidskål og glaskål

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
40 minutter
Opskriftstype:
Thai
Brugerbedømmelser:

Introduktion:

Jeg elsker kontrasten mellem de sprøde grøntsager og den HOTTE jam jim der er en perfekt symbiose af surt, sødt, salt og umami.!

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
skalotteløgkorianderrød chililimenam pla (fiskesauce)hvidløg
1 min.
Nam Jim dressing

Pluk korianderbladene af stilkene, og gem dem til senere. Hak stilkene groft. Pil og hak både hvidløg og skalotteløg groft, og skær chilipeberen i mindre stykker (kasser evt. kernerne). Kom korianderstilke, hvidløg, skalotteløg og chilipeber op i en morter eller en lille blender/hurtighakker, og blend det hele med fiskesovs, limesaft og 1 spsk. sukker pr. person, du laver mad til. Brug gerne palme- eller rørsukker, hvis du har.

En Nam jim skal være HOT (chili), salt (nam pla), sur (lime), sød (sukker) og fyldt med umami (nam pla). 

Lad dressingen stå og hvile til senere.

rødt spidskålbladselleriagurkglaskålkoriander
10 min.
Salat forberedelse:

Snit spidskål, så fint du kan. Skær bladselleri i strimler, og brug gerne bladene også, hvis de er pæne. Skræl og skær glaskål i tynde strimler, brug gerne et mandolinjern her. Skær agurken ud i tern. Kom det hele op i en salatslynge eller stor skål, og dæk med iskoldt vand. Lad det stå heri i 5-10 min. 

peanuts
20 min.
Peanuts:

Rist peanuts på en pande, til de er gyldne. Knus dem let i en morter med lidt salt.

mørksejfilet uden skind
25 min.
pankostegt sej:

Del fisken i små stykker - 5-6 stykker pr person. Krydr med salt og peber samt 1/3 af nam jim dressingen. Vend nu fisken i mel, sammenpisket æg og til sidst i pankorasp. Fritér eller steg fisken sprød og gylden. Drys med salt og afdryp på fedtsugende papir. 

rødt spidskålbladselleriagurkglaskål
35 min.
Thai salad

Slyng alle grøntsagerne tørre i salatslyngen. Det er vigtigt, at der ikke er noget vand ved, ellers sjasker den gode dressing af, når du dresser salaten.

Vend de sprøde grøntsager med det sidste nam jim dressing. Smag dig frem, den er HOT! 

mørksejfilet uden skindpeanutskoriander
40 min.
Anretning:

Anret på et stort fad, kom fisken ovenpå, og drys med peanuts og koriander. 

Server evt. det sidste nam jim ved siden af. Alle de sprøde grøntsager mildner smagen lidt. 

Velbekomme! 

Bonusinfo

Kend din fisk: Mørksej 

GASTRONOMISK

Kødet på en mørksej har et svagt gråt-rosa skær. Det er magert, og har en lidt kraftigere og mere markant smag end lyssejen. Den er særligt god som stegt, grillet, paneret eller bagt, og kan som andre torskefisk koges og dampes, omend knap så udbredt til pochering eller kogning. Den egner sig til gengæld rigtigt godt til fiskefars. 

Den fiskes og spises hele året, men kvaliteten topper i 2. halvdel af året, fra juni til december.

SUNDHED

Mørksejen er en meget mager fisk og fedtprocenten er på beskedne 0,3 gram pr. 100 gram. Den har til gengæld et højt indhold af jod og kalium, hvor sidstnævnte ligger på ca. 440 mg/100 g. Den har et proteinindhold på ca. 19,3 g/100 gram.

Læs mere om mørksej her > KEND DIN FISK

Bonusinfo

Panko er en rasp lavet på en speciel type japansk hvidt brød uden skorper. Panko laves nemlig oprindeligt af brød bagt ved at føre elektrisk strøm gennem dejen, hvilket giver brød uden skorper.  Panko er velegnet til at give en skøn, sprød panering da panko har lidt større og mere ukurante krummer end almindelig rasp. Det giver raspen en luftig og ultra-sprød konsistens. Panko er yderst velegnet til friturestegning.

Bonus-info: Navnet panko stammer oprindeligt fra Portugal, hvor japanerne i sin tid lærte at bage brød af portugiserne. Pan stammer fra det portugisiske ord Pão = brød og det japanske ko betyder mel.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?