0
Thai-style fiskefrikadeller med ris og peanuts

Thai-style fiskefrikadeller med ris og peanuts

Louisa Lorang
Opskriften er udviklet af:
Børnenes livretter Kassen
Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Fiskeretter

Fremgangsmåde

Skjul tidslinje
0 min.
Lad os starte med

Skyl grønt, frugt og krydderurter. Vask hænder og redskaber efter håndtering af fisk, kød og grøntsager. Find alle ingredienser og redskaber frem.

 

jasminrisforårsløgkullerfilet uden skindrød karrypasta
1 min.
Fiskefrikadeller og ris

1) Skyl risene grundigt, og kom dem i en gryde med rigeligt, kogende, letsaltet vand. Kog risene i 9-12 min.(afhængig af konsistensen du ønsker på risene), og hæld al overskydende vand fra. 

2) Hak forårsløg fint. Gem den grønne del til servering, og fyld den lyse del i en skål. 

3) Hak fisken fint med en stor kniv, og rør den med den lyse del af forårsløget (eller kør den i en foodprocessor). Rør rød karrypasta i efter smag, og tilføj lidt salt til fiskefarsen. 

4) Form farsen til flade rustikke fiskefrikadeller, og steg dem gyldne og gennemstegte i olie på en varm pande i ca. 4-5 min. på hver side. 

nam pla (fiskesauce)agurkrødløglimemukimame (bælgede edamamebønner)peanuts
10 min.
Agurkesalat

5) Flæk agurken, og bank den let med en kagerulle. Pil rødløg, og snit det i slanke både. 

6) Rør en dressing af fiskesauce, 1-2 tsk. sukker og saft af 1 lime, og vend rødløg og agurk med dressingen. 

7) Kog mukimame ganske kort, ca. 1 min., og afdryp dem. 

8) Hak peanuts.

27 min.
Anretning

9) Anret ris i dybe tallerkener med fiskefrikadeller, agurkesalat, mukimame, hakkede peanuts og grønne forårsløg, og servér straks. 

TIP: Denne ret kan sagtens forenkles! F.eks. kan du undlade at hakke fisken, men blot vende den i mel, og stege den. Ligesom agurken kan serveres som snack og ikke som agurkesalat. Gør hvad I bedst kan lide. 

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

Kend din fisk: Kuller

GASTRONOMISK

Kullerens kød er hvidt, magert og oftest mere fast end torskens. Den spisemæssige højsæson er størst i efterårsmånederne. Herhjemme har den særligt været saltet og tørret som klipfisk, og nogle steder desuden røget. Man vil i de fleste retter kunne erstatte kuller med torsk, lange, kulmule eller lyssej, og den kan som torsk tilberedes på mange måder - pocheret, dampet, bagt og stegt i smør.

Kulleren er meget populær i Storbritannien, hvor den både spises koldrøget som Finnan haddie og varmrøget som Arbroath smokie. Kuller er desuden en af de foretrukne fisk til fish & chips.

SUNDHED

Kulleren er en mager fisk med kun ca. 1g fedt/100 g. Proteinindholdet er ca. 19g/100 g. Den er særligt rig på selen, der styrker vores immunforsvar og hos mænd sætter sædproduktionen op.

Læs mere om kuller her > KEND DIN FISK

Bonusinfo

Mukimame er bælgede edamamebønner. Edamamebønner er en sojabønne, hvor man spiser de grønne, umodne bønner. Navnene stammer fra Japan, hvor edamame betyder sojabønner med bælg, og mukimame er de bælgede bønner.