Dette er et twist på den klassiske thai sweet pork - den er normalt lavet på kogt saltet flæsk. Her er det sprødt stegt flæsk der karamelliseres med den spicy sirup - ummmm :-)
Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter, salater og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.
OBS: Læs opskriften grundigt igennem inden du går i gang & find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.
Skær sværene fri fra hinanden helt ned til kødet, men pas på, at du ikke skærer ned i selve kødet.
Drys stegen med generøse mængder salt, og gnid det ind i sværen, således at det meste kommer ned i rillerne imellem sværene.
Kom stegen i ovnen eller din airfryeren hvis du har sådan en.
Ovn: Steg med sværsiden opad, og kom den i din ovnen ved 200 grader i ca. 30-35 min. Skru nu op på 225 grader og giv stegen, indtil sværen er sprød.
Tiden afhænger meget af, om stegen er flad eller høj, og om du laver mad til 2 eller 4 pers. Jeg anbefaler på det kraftigste, at du bruger et stegetermometer, og at du steger til 64-65 grader, inden stegen skal hvile. Fx ved 200 grader til 55 grader og derefter ved 225 grader til du rammer de 64-65 grader.
Airfryer: Steg med sværsiden opad, og kom den i din airfryer ved 180 grader i ca. 25-30 min. Skru nu op på 200 grader og giv stegen, indtil sværen er sprød.
Tiden afhænger meget af, om stegen er flad eller høj, og om du laver mad til 2 eller 4 pers. Jeg anbefaler på det kraftigste, at du bruger et stegetermometer, og at du steger til 64-65 grader, inden stegen skal hvile. Fx ved 180 grader til 55 grader og derefter ved 200 grader til du rammer de 64-65 grader.
Tag stegen ud, og lad den hvile i MINDST 10 min., inden du skærer den ud.
Du skal IKKE dække den til med sølvpapir eller andet. Den skal blot stå lunt.
Hak peanuts groft. Pluk koriander bladene og kom dem i lidt iskoldt vand. Hak stilkene fint.
Pluk salaten i mundrette stykker og kom i koldt vand - slyng det tørt i en salatslynge.
Skyl risene grundigt i rigeligt koldt vand. Hæld dem i en gryde, og rør rundt med en ske eller med hånden. Kassér derefter vandet, der er blevet hvidt. Gentag, indtil vandet er klart.
Kog rigeligt vand (som når du koger pasta) op med lidt salt i. Kom ris i, når vandet koger. Sæt låg på, bring tilbage i kog, og skru ned, så risene netop koger!
Sæt uret, tik, tak - efter 9 min. hældes vandet fra. På med låget igen, skru ned på 1, og lad risene trække 5-10 min.
Når stegen har trukket MINDST 10 minutter (gerne længere) skæres den ud i skiver på ca. 2 sværs bredde og del hvert stykke i 3-4 stykker.
Kom 2-3 spsk. sukker pr person du laver med til på en pande og lad det karamellisere (pas på det ikke brænder!) Når sukkeret er smeltet og er medium brunt (ligesom til brunede kartofler) Kommes krydderiblandingen og de hakkede korianderstilke på sammen med fish sauce og limesaft - skru ned for varmen til 180 grader og kom de stegte stykker ribbensteg på! Vend rundt og giv yderligere 2-3 minutter mens karamellen koger let ind og det klistrer omkring kødet. Vend rundt et par gange undervejs og pas hele tiden på det ikke brænder på!
Som vist - drys med korianderblade og hakkede peanuts.
Crunchita-salat er en super sprød og crisp krydsning af Romaine- og icebergsalat.
Thai sweet pork krydderi indeholder:
Kundekommentarer ()