0
Thailandsk gulerodssalat med stegt lange
Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Efterår
Tilberedningstid:
25 minutter
Opskriftstype:
Slankemad
Brugerbedømmelser:
Allergener:
Lange, Nødder, Jordnødder, Sesam

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
brune rissalt
1 min.
Risen

Hæld risene i en kasserolle, og fyld op med vand, så det dækker ca. 3 cm over risene. Tilsæt lidt salt, kog risene i ca. 20 min, og lad dem hvile 5 min efterfølgende. 

langefilet uden skindhvidløgcitronolivenolie, ekstra jomfru
5 min.
Fisken

Forvarm ovnen til 120 grader.

Skær fisken ud i stykker på ca. 4x4 cm, og kom dem op i et ildfast fad, der passer til størrelsen på fisken. Pil hvidløget, og riv det ned i fadet sammen med skallen fra citronen og 1/2 spsk. olivenolie pr. person. Bag fisken i ca. 10 min, indtil den begynder at flage.

korianderpeanutsnam pla (fiskesauce)sukkergulerødder
15 min.
Dressingen

Skræl gulerødderne og riv dem fint. Skyl korianderen grundigt, afdryp for vand, hak den fint sammen med peanutsene, og kom begge dele op i en skål. Tilsæt citronsaften, fiskesaucen, 1/2 spsk olie og 1/2 tsk. sukker pr. person. Smag saucen godt til med salt, sukker og/eller citronsaft.

Vend gulerødderne godt rundt i dressingen, og smag til igen.

25 min.
Anretning

Fordel risene i skåle, anret gulerodssalaten henover, top med den bagte fisk, og hæld den afgivne væske fra fisken udover.  

Næringsindhold pr. person:

Energi:
530 kcal
Fedt:
21,2 g
heraf mættede fedtsyrer:
1,4 g
Kulhydrat:
47 g
heraf sukkerarter:
16,7 g
Kostfibre:
9,5 g
Protein:
33,6 g

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?