Hæld risene i en kasserolle, og fyld op med vand, så det dækker ca. 3 cm over risene. Tilsæt lidt salt, kog risene i ca. 20 min, og lad dem hvile 5 min efterfølgende.
Forvarm ovnen til 120 grader.
Skær fisken ud i stykker på ca. 4x4 cm, og kom dem op i et ildfast fad, der passer til størrelsen på fisken. Pil hvidløget, og riv det ned i fadet sammen med skallen fra citronen og 1/2 spsk. olivenolie pr. person. Bag fisken i ca. 10 min, indtil den begynder at flage.
Skræl gulerødderne og riv dem fint. Skyl korianderen grundigt, afdryp for vand, hak den fint sammen med peanutsene, og kom begge dele op i en skål. Tilsæt citronsaften, fiskesaucen, 1/2 spsk olie og 1/2 tsk. sukker pr. person. Smag saucen godt til med salt, sukker og/eller citronsaft.
Vend gulerødderne godt rundt i dressingen, og smag til igen.
Fordel risene i skåle, anret gulerodssalaten henover, top med den bagte fisk, og hæld den afgivne væske fra fisken udover.
Kundekommentarer ()