0
Thailandsk kokosmælks-suppe med risnudler og kylling

Thailandsk kokosmælks-suppe med risnudler og kylling

Hovedingrediens:
Fjerkræ
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
35 minutter
Opskriftstype:
Suppe

Tom kah gai - thailandsk kokossuppe - er en hot (chili), aromatisk (galanga & citrongræs), let sødlig (kokosmælk og sukker), salt og umami (fish sauce) samt syrlig (lime) suppe, der ender ud som en skøn harmonisk smagsbombe!

Smag dig frem, og vær ikke bange for, at krydre til kant! 

Fremgangsmåde

Skjul tidslinje
0 min.
Lad os starte med:

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.  

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten. 

kyllingebryst uden skind
1 min.
Kylling

Skær kyllingen ud i tern, kom dem i en skål, og krydr med lidt salt og sukker. 

citrongræschampignonskorianderrød chiligulerødderingefær
5 min.
Grøntsager

Skræl ingefær, og skær den i ultratynde skiver eller strimler.

Skær bund og top af citrongræs, og bank dem, så de knuses let, og smag og aroma frigives. Gør det f.eks. med bunden af en kasserolle.

Del derefter citrongræsset i mindre stykker (de skal kun afgive smag, ikke spises).

Skær champignons og chili i tynde skiver.

Skræl og skær gulerødder i tynde strimler/Julienne (brug evt. et mandolinjern).

Skær top og bund af forårsløg, kassér den øverste del af de grønne toppe, og snit resten fint.

Pluk koriander i blade og stilke. Hak stilkene fint, og kom bladene i koldt vand.

limenam pla (fiskesauce)kyllingebryst uden skindkokosmælkcitrongræschampignonsgulerødderrød chili
15 min.
Suppe (Tom kah gai)

Varm lidt neutral olie op i en gryde, og sautér kyllingestykkerne heri, uden at de tager farve. Krydr med salt og peber.

Kom kokosmælk og vand på (der skal ca. samme mængde vand på, som kokosmælk, så brug dåsen som målebæger).

Tilsæt ingefær, hakkede korianderstilke, citrongræs, chili (pas på med chilien, kom det evt. i i etaper, så du får den rette styrke, der passer dig) samt evt. hønse- eller urtebouillon, hvis du har en terning eller lign. (kan udelades), og kog det hele op.

Tilsæt nu gulerødder og champignons, og bring suppen tilbage til kogepunktet.

Smag suppen til med fish sauce, limesaft og sukker, og justér smagen med det sidste chili efter egen smag. Suppen må gerne være stærk.

risnudler
30 min.
Nudler

Kog nudlerne efter anvisning på pakken.

forårsløgkoriander
35 min.
Anretning

Tilsæt de kogte nudler til suppen sammen med korianderblade og forårsløg, og anret suppen som vist på billedet.

NB. Citrongræsset skal ikke spises, så fjern det evt. inden servering.

Kommentarer og forslag til opskriften