0

Thailandsk kokossuppe med kuller, champignon og nudler

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Slankemad

Fremgangsmåde

Skjul tidslinje
0 min.
Lad os starte med

Skyl grønt, frugt og krydderurter. Vask hænder og redskaber efter håndtering af fisk, kød og grøntsager. Find alle ingredienser og redskaber frem. 

champignonsløggulerod
1 min.
Kog grøntsagerne

Sæt en gryde med vand over at koge.

Skær guleroden, løget og svampene i grove stykker.

Kog grøntsagerne i 1 min. og lad dem køle af i en sigte.

kullerfilet uden skind
10 min.
Skær fisken

Skær fisken i ca. 2 cm. tykke skiver.

citrongræskokosmælk
15 min.
Rør suppen

Hæld kokosmælken og 1 dl. vand pr. person i en gryde og få det op at simre. Bank lidt på citrongræsset, så det bliver fladmast og tilsæt til suppen.

fuldkornsnudler
20 min.
Kog nudlerne

Kog nudlerne som angivet på emballagen.

25 min.
Tilsmag suppen

Kom fisken og de kogte grøntsager i suppen og lad det simre 1 min., indtil fisken begyder at flage.

Smag suppen til med fiskesauce, sukker og limesaft.

30 min.
Anretning

Fordel nudlerne i skåle og hæld suppen henover.

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

Kend din fisk: Kuller

GASTRONOMISK

Kullerens kød er hvidt, magert og oftest mere fast end torskens. Den spisemæssige højsæson er størst i efterårsmånederne. Herhjemme har den særligt været saltet og tørret som klipfisk, og nogle steder desuden røget. Man vil i de fleste retter kunne erstatte kuller med torsk, lange, kulmule eller lyssej, og den kan som torsk tilberedes på mange måder - pocheret, dampet, bagt og stegt i smør.

Kulleren er meget populær i Storbritannien, hvor den både spises koldrøget som Finnan haddie og varmrøget som Arbroath smokie. Kuller er desuden en af de foretrukne fisk til fish & chips.

SUNDHED

Kulleren er en mager fisk med kun ca. 1g fedt/100 g. Proteinindholdet er ca. 19g/100 g. Den er særligt rig på selen, der styrker vores immunforsvar og hos mænd sætter sædproduktionen op.

Læs mere om kuller her > KEND DIN FISK