Jeg elsker oksekødssalat.
Det er friskt, hurtigt, og må gerne være ret hot!
Spiser du med folk, der ikke kan lide stærk mad, kan du altid lave retten mild, og servere finthakket chili ved siden af.
Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.
Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.
Skyl risene grundigt i rigeligt koldt vand. Hæld dem i en gryde, og rør rundt med en ske eller med hånden. Kassér derefter vandet, der er blevet hvidt. Gentag, indtil vandet er klart.
Kog rigeligt vand (som når du koger pasta) op med lidt salt i. Kom ris i, når vandet koger. Sæt låg på, bring tilbage i kog, og skru ned, så risene netop koger! Sæt uret, tik, tak - efter 9 min. hældes vandet fra. På med låget igen, skru ned på 1, og lad risene trække 5-10 min.
Rul limefrugten hårdt imod bordet, så saften frigives indeni. Skær den over, og pres saften i en skål. Tilsæt fiskesauce og 1-2 tsk. sukker, og spæd med 1-2 spsk. iskoldt vand.
Hak chilien fint (med eller uden frø og frøstande - der er ekstra stærke), og rør den i dressingen.
Skær tomater og agurk i mundrette chunks, og snit rødløg i slanke både. Hak korianderbladene groft og stilkene fint.
Vend grøntsager og koriander med dressingen. Gem lidt koriander til anretningen.
Varm en stor pande op, kom en smule olie på, og steg kødet ved SUPER høj varme i 1/2-1 minut på hver side (skær evt. kødet lidt mindre - det er en smagssag). Krydr kødet med salt.
Anret ris i dybe tallerkener eller skåle, og top med kød og grøntsagsdressingen. Drys med de sidste koriander, og servér straks.
Kundekommentarer ()