0
Thailandsk pad krapow med thaibasilikum og grønne bønner

Thailandsk pad krapow med thaibasilikum og grønne bønner

Hovedingrediens:
Okse og kalv
Sæson:
Sommer
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Slankemad
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

perlebyg
1 min.
Kog perlebyggen

Kom bygkernerne i en kasserolle med rigeligt vand og et skud salt. Lad dem koge stille og roligt under låg, indtil de er møre - ca. 20 min.

grønne bønner
3 min.
Kog bønnerne

Sæt en gryde med saltet vand over at koge.

Kog bønnerne i 5-7 min., og lad dem dampe af i en sigte.

løghvidløg
10 min.
Hak løget

Hak løget og hvidløget fint.

hakket oksekød
15 min.
Lav pad krapowen

Varm en wok eller en pande op ved høj varme.

Steg kødet i 1 spsk. olie pr. person i ca. 2 min. ved jævnlig omrøring.

Tilsæt løget og hvidløget og steg yderligere 2 min. under omrøring.

nam pla (fiskesauce)tamari soya saucethai basilikum / holy basilchiliflager
25 min.
Smag til

Kom basilikumbladene og chilien (pas på med mængden - den er stærk) i kødet og rør det godt rundt.

Skru ned for varmen og tilsæt soyaen, fiskesaucen og 1/2 tsk. sukker pr. person. Vend det godt rundt og smag til med salt og peber.

30 min.
Anretning

Fordel byggen i skåle og anret pad krapowen og de grønne bønner til.

Bonusinfo

Thaibasilikum ligner lidt almindelig basilikum i udseende og til dels smag, men den er noget mere spids i bladene. Den smager let sødligt, er krydret med noter af peber. Thaibasilikum er fantastisk smagsgiver i det asiatiske køkken og er nærmest uundværlig i fx thailandske retter med kokosmælk.

Bonusinfo

VIGTIG INFO:
På grund af grønne bønners naturlige indhold af stoffet lektiner - anbefaler fødevarestyrelsen at koge bønnerne i 5 til 10 min. afhængig af størrelse. Det gælder også, hvis bønnerne efterfølgende skal pandesteges.

Næringsindhold pr. person:

Energi:
562 kcal
Fedt:
28,9 g
heraf mættede fedtsyrer:
7,7 g
Kulhydrat:
34,8 g
heraf sukkerarter:
7,3 g
Kostfibre:
11,8 g
Protein:
32,3 g

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?