Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.
Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.
Skyl risene grundigt i rigeligt koldt vand. Hæld dem i en gryde, og rør rundt med en ske eller med hånden. Kassér derefter vandet, der er blevet hvidt. Gentag, indtil vandet er klart.
Kog rigeligt vand (som når du koger pasta) op med lidt salt i. Kom ris i, når vandet koger. Sæt låg på, bring tilbage i kog, og skru ned, så risene netop koger! Sæt uret, tik, tak - efter 9 min. hældes vandet fra. På med låget igen, skru ned på 1, og lad risene trække 5-10 min.
Find en gryde eller pande med tilhørende låg der passer i størrelse til andelårene. Brun lårene grundigt af ved lav varme brun længe på skindsiden således at en del af fedtet smalter fra og anden bliver sprød og gylden. Krydr med salt og peber. Skær imens peberfrugter i strimler, og sautér dem sammen med lårene når de er godt brunet af sammen med snittet rød- og hvidløg.
Tilsæt rød karry, vend rundt, og rist et par minutter.
Tilsæt en smule vand og lad det koge næsten væk. Tilsæt kokosmælk og sæt låg på og lad det simre ved svang varme i 25.35 minutter til kødet slipper benet. Smag saucen til med fishsauce, sukker og limesaft.
Som vist på billedet.
Thaibasilikum ligner lidt almindelig basilikum i udseende og til dels smag, men den er noget mere spids i bladene. Den smager let sødligt, er krydret med noter af peber. Thaibasilikum er fantastisk smagsgiver i det asiatiske køkken og er nærmest uundværlig i fx thailandske retter med kokosmælk.
Kundekommentarer ()