Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.
Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.
Skyl risene grundigt i rigeligt koldt vand. Hæld dem i en gryde, og rør rundt med en ske eller med hånden. Kassér derefter vandet, der er blevet hvidt. Gentag, indtil vandet er klart.
Kog rigeligt vand (som når du koger pasta) op med lidt salt i. Kom ris i, når vandet koger. Sæt låg på, bring tilbage i kog, og skru ned, så risene netop koger! Sæt uret, tik, tak - efter 9 min. hældes vandet fra. På med låget igen, skru ned på 1, og lad risene trække 5-10 min.
Brun kødet grundigt af i neutral olie ved høj varme, og krydr med salt og peber.
Skær peberfrugt i strimler, og sautér dem samt snittet løg- og hvidløg sammen med kødet, når det er godt brunet af.
Tilsæt rød karry, vend rundt, og rist et par minutter.
Tilsæt en smule vand, og lad det koge næsten væk. Tilsæt så kokosmælk, sæt låg på, og lad det simre ved svag varme i 10 min.
Smag saucen til med fishsauce, en smule sukker og limesaft. Kom plukket og grofthakket thaibasilikum i og lad det koge med i 2 minutter.
Som vist på billedet.
Thaibasilikum ligner lidt almindelig basilikum i udseende og til dels smag, men den er noget mere spids i bladene. Den smager let sødligt, er krydret med noter af peber. Thaibasilikum er fantastisk smagsgiver i det asiatiske køkken og er nærmest uundværlig i fx thailandske retter med kokosmælk.
Kommentarer og forslag til opskriften