0
Thailandsk Tom yum suppe med kuller

Thailandsk Tom yum suppe med kuller

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Fisk: Fileterne deles på langs i strimler på ca.1 cm og krydres med salt og peber.

Tom yum: Snit hvidløg og skalotteløg fint. Sauter begge dele i lidt neutral olie, uden det tager farve. Tilsæt 4, 6 eller 8 dl (2,3 eller 4 personer) vand og kog op. Tilsæt tom yum-krydderiblandingen (pas på den er hot), og kog suppen igennem et par minutter. Tilsæt fish sauce sammen med fin julienne (strimler) af gulerødder, halve tomater samt skiveskårne champignoner. Når suppen igen når kogepunktet, slukkes der, og fisken lægges i suppen, hvor den trækker 2-3 minutter. Pres saften fra limefrugten og smag suppen til med salt og sukker. Suppen skal være hot med en frisk, sødligt snert, der bakkes op af syren fra limesaften. Server straks.

Anretning: Som vist på billedet. Pynt med masser af plukket, skyllet basilikum.

Tom yom-krydderi: Galangal, ingefær, citrongræs, rød chili, urtebouillon, keffir lime.

Bonusinfo

Kend din fisk: Kuller

GASTRONOMISK

Kullerens kød er hvidt, magert og oftest mere fast end torskens. Den spisemæssige højsæson er størst i efterårsmånederne. Herhjemme har den særligt været saltet og tørret som klipfisk, og nogle steder desuden røget. Man vil i de fleste retter kunne erstatte kuller med torsk, lange, kulmule eller lyssej, og den kan som torsk tilberedes på mange måder - pocheret, dampet, bagt og stegt i smør.

Kulleren er meget populær i Storbritannien, hvor den både spises koldrøget som Finnan haddie og varmrøget som Arbroath smokie. Kuller er desuden en af de foretrukne fisk til fish & chips.

SUNDHED

Kulleren er en mager fisk med kun ca. 1g fedt/100 g. Proteinindholdet er ca. 19g/100 g. Den er særligt rig på selen, der styrker vores immunforsvar og hos mænd sætter sædproduktionen op.

Læs mere om kuller her > KEND DIN FISK

Bonusinfo

Tom yom-krydderi indeholder: 

  • 40% urtebouillon
  • 25% Galangal
  • 15% ingefær
  • 10% citrongræs
  • 5% rød chili
  • 5%, keffir lime

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?