0
Thaisalat med svinekød, spidskål, chili og koriander

Thaisalat med svinekød, spidskål, chili og koriander

Hovedingrediens:
Gris
Sæson:
Sommer
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

1. Ris: Kom risene i en sigte, og skyl dem grundigt under rindende vand. Kog 3 dl vand (pr. pose ris) op med ½ tsk. salt. Tilsæt de skyllede og drænede ris, og når vandet igen koger, røres en gang i risene, hvorefter der skrues ned, så de netop simrer (2-3 stykker). Kog risene under låg i ca. 10-12 minutter, til alt vandet er optaget i risene. Sluk, og lad risene hvile under låg i 10-12 minutter. Slå dem løse med en gaffel, og server straks.

2. Thaisalat: Snit rødløg i fine tern.

3. Halvér og skyl spidskålet. Fjern stokken ved et trekantet snit i bunden af hver halvdel, og skær kålet i meget fine strimler.

4. Skyl koriander, tag lidt fra til pynt, og hak resten groft. Brug også gerne stilkene.

5. Skær chilien i skiver, og kassér kernerne, medmindre du foretrækker din thaisalat HOT.

6. Pres limefrugt for saft, og bland saften sammen med fiskesauce og 1 spsk sukker.

7. Steg løgtern i lidt olie på en wokpande ved middel varme, til de er klare. Skru op for blusset, og steg svinekødet ved HØJ varme i ca. 5-6 minutter, til det er gennemstegt. Hæld det afsmeltede fedtstof fra panden. Vend nu spidskålet i kødet og steg videre, til kålet lige netop falder sammen, og tag så straks panden fra varmen.

8. Vend hakket koriander og chili i kødet, og smag til med lime-fiskesauce-blandingen og peber. Tilsæt evt. også lidt salt, hvis der er behov for det.

Anretning: Servér thaisalaten på en bund af ris og pynt med lidt koriander.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?