0
Thaisalat med svinekød, spidskål, chili og koriander

Thaisalat med svinekød, spidskål, chili og koriander

Hovedingrediens:
Gris
Sæson:
Sommer
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

1. Ris: Skyl risene grundigt i rigeligt koldt vand. Hæld dem i en gryde, og rør rundt med en ske eller med hånden. Kassér derefter vandet, der er blevet hvidt. Gentag, indtil vandet er klart.

Kog rigeligt vand (som når du koger pasta) op med lidt salt i. Kom ris i, når vandet koger. Sæt låg på, bring tilbage i kog, og skru ned, så risene netop koger! Sæt uret, tik, tak - efter 9 min. hældes vandet fra. På med låget igen, skru ned på 1, og lad risene trække 5-10 min.

2. Thaisalat: Snit rødløg i fine tern.

3. Halvér og skyl spidskålet. Fjern stokken ved et trekantet snit i bunden af hver halvdel, og skær kålet i meget fine strimler.

4. Skyl koriander, tag lidt fra til pynt, og hak resten groft. Brug også gerne stilkene.

5. Skær chilien i skiver, og kassér kernerne, medmindre du foretrækker din thaisalat HOT.

6. Pres limefrugt for saft, og bland saften sammen med fiskesauce og 1 spsk sukker.

7. Steg løgtern i lidt olie på en wokpande ved middel varme, til de er klare. Skru op for blusset, og steg svinekødet ved HØJ varme i ca. 5-6 minutter, til det er gennemstegt. Hæld det afsmeltede fedtstof fra panden. Vend nu spidskålet i kødet og steg videre, til kålet lige netop falder sammen, og tag så straks panden fra varmen.

8. Vend hakket koriander og chili i kødet, og smag til med lime-fiskesauce-blandingen og peber. Tilsæt evt. også lidt salt, hvis der er behov for det.

Anretning: Servér thaisalaten på en bund af ris og pynt med lidt koriander.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?