0
Thaisalat med syrlig okse, grillet spidskål og chili

Thaisalat med syrlig okse, grillet spidskål og chili

Hovedingrediens:
Okse og kalv
Sæson:
Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Slankemad
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

perlespelt
1 min.
Kog spelten

Kom spelten i en kasserolle med rigeligt vand og et skud salt. Lad dem koge stille og roligt under låg, indtil de er møre - ca. 20 min.

spidskål
3 min.
Steg kålen

Sæt en pande over høj varme.

Flæk kålen i kvarte og steg dem i 1/2 spsk. olie pr. person i ca. 2 min. på hver skæreside, indtil de har fået godt med farve.

Krydr kålen med salt, skær det i mundrette stykker og overfør til et fad.

rød chilirødløghvidløg
10 min.
Hak grøntsager

Hak hvidløget og chilien fint(pas på med mængden -  den er stærk) og skær løget i tynde skiver.

tom yum-krydderinam pla (fiskesauce)
20 min.
Steg kødet

Kom kødet i en kold pande og varm op ved middel varme. Hak kødet helt småt imens, det simrer i sin egen væde. Sluk for varmen, når kødet er tilberedt og tilsæt løg, hvidløg, chili, fiskesaucen, revet citronskal, citronsaften og krydderiblandingen.

Rør det godt rundt, og smag til med salt og peber.

30 min.
Anretning

Fordel spelten i skåle, og anret salat og kød henover.

Bonusinfo

Tom yom-krydderi indeholder: 

  • 40% urtebouillon
  • 25% Galangal
  • 15% ingefær
  • 10% citrongræs
  • 5% rød chili
  • 5%, keffir lime

Næringsindhold pr. person:

Energi:
500 kcal
Fedt:
21,5 g
heraf mættede fedtsyrer:
4,5 g
Kulhydrat:
37,5 g
heraf sukkerarter:
7,8 g
Kostfibre:
8,6 g
Protein:
35 g

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?