0
Thaisalat med syrlig okse, grillet spidskål og chili

Thaisalat med syrlig okse, grillet spidskål og chili

Hovedingrediens:
Okse
Sæson:
Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Slankemad

Fremgangsmåde

Skjul tidslinje
0 min.
Lad os starte med

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

perlespelt
1 min.
Kog spelten

Kom spelten i en kasserolle med rigeligt vand og et skud salt. Lad dem koge stille og roligt under låg, indtil de er møre - ca. 20 min.

spidskål
3 min.
Steg kålen

Sæt en pande over høj varme.

Flæk kålen i kvarte og steg dem i 1/2 spsk. olie pr. person i ca. 2 min. på hver skæreside, indtil de har fået godt med farve.

Krydr kålen med salt, skær det i mundrette stykker og overfør til et fad.

rød chilirødløghvidløg
10 min.
Hak grøntsager

Hak hvidløget og chilien fint(pas på med mængden -  den er stærk) og skær løget i tynde skiver.

tom yum-krydderinam pla (fiskesauce)
20 min.
Steg kødet

Kom kødet i en kold pande og varm op ved middel varme. Hak kødet helt småt imens, det simrer i sin egen væde. Sluk for varmen, når kødet er tilberedt og tilsæt løg, hvidløg, chili, fiskesaucen, revet citronskal, citronsaften og krydderiblandingen.

Rør det godt rundt, og smag til med salt og peber.

30 min.
Anretning

Fordel spelten i skåle, og anret salat og kød henover.

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

Tom yom-krydderi indeholder: 

  • 40% urtebouillon
  • 25% Galangal
  • 15% ingefær
  • 10% citrongræs
  • 5% rød chili
  • 5%, keffir lime

Bonusinfo

EVOO står for Extra Virgin Olive Oil og er den højeste kvalitet inden for olivenolie. Den fremstilles udelukkende ved mekanisk, kold presning uden brug af varme eller kemikalier og har en meget lav syregrad. Det giver en ren, frugtig smag med noter af græs, artiskok, mandel eller peber – afhængigt af olivensort og høsttidspunkt. EVOO bruges traditionelt i Middelhavskøkkenet både rå og til madlavning og bidrager med sunde fedtsyrer og naturlige antioxidanter.

3 fun facts om EVOO

  1. Den let bitre og pebrede fornemmelse i halsen er et kvalitetstegn og skyldes polyfenoler – de samme antioxidanter, der gør olien sund.

  2. Tidligt høstede, grønne oliven giver mindre olie, men markant mere smag og flere antioxidanter end sent høstede, modne oliven.

  3. En god EVOO er mere varmestabil, end mange tror, fordi dens antioxidanter beskytter fedtet – den kan derfor godt bruges til moderat stegning uden problemer.

Næringsindhold pr. person:

Energi:
500 kcal
Fedt:
21,5 g
heraf mættede fedtsyrer:
4,5 g
Kulhydrat:
37,5 g
heraf sukkerarter:
7,8 g
Kostfibre:
8,6 g
Protein:
35 g