Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.
Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.
Skyl risene grundigt i rigeligt koldt vand. Hæld dem i en gryde, og rør rundt med en ske eller med hånden. Kassér derefter vandet, der er blevet hvidt. Gentag, indtil vandet er klart.
Kog rigeligt vand (som når du koger pasta) op med lidt salt i. Kom ris i, når vandet koger. Sæt låg på, bring tilbage i kog, og skru ned, så risene netop koger! Sæt uret, tik, tak - efter 9 min. hældes vandet fra. På med låget igen, skru ned på 1, og lad risene trække 5-10 min.
Hak løget i skiver, og steg dem i en gryde med olie ved middelhøj varme under omrøring, så de får godt med farve, og bliver helt bløde.
Riv hvidløg og chili.
Sæt gryden på lavt blus, tilsæt tikka curry paste, revet hvidløg og chili, og rør rundt 1 min.
Tilsæt 1 spsk. tomatpuré og 1 dl vand pr. pers. samt kikærterne, og få det op at simre.
Sæt en kasserolle med saltet vand over at koge.
Skær blomkålen i mundrette stykker, og kog den i ca. 2 min.
Kom creme fraiche i saucen, og smag til med salt, peber og lidt sukker.
Tilsæt blomkålen, og varm retten op.
Servér tikka masala med ris til.
Kommentarer og forslag til opskriften