0

Tikka masala med kikærter, blomkål og basmatiris

Hovedingrediens:
Grøntsager
Sæson:
Forår
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Vegetarretter

Fremgangsmåde

Skjul tidslinje
0 min.
Lad os starte med

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

jasmin- eller basmatiris
1 min.
Kog risene

Skyl risene grundigt i rigeligt koldt vand. Hæld dem i en gryde, og rør rundt med en ske eller med hånden. Kassér derefter vandet, der er blevet hvidt. Gentag, indtil vandet er klart.

Kog rigeligt vand (som når du koger pasta) op med lidt salt i. Kom ris i, når vandet koger. Sæt låg på, bring tilbage i kog, og skru ned, så risene netop koger! Sæt uret, tik, tak - efter 9 min. hældes vandet fra. På med låget igen, skru ned på 1, og lad risene trække 5-10 min.

 

løg
5 min.
Hak løget

Hak løget i skiver og overfør til en gryde med olie. Steg løgene ved middelhøj varme under omrøring, så de får godt med farve og bliver helt bløde.

tikka curry pastehvidløgtomatpurékikærter
10 min.
Rør sovsen

Sæt gryden på lavt blus, tilsæt krydderipastaen og riv hvidløget og chilien i. Rør rundt 1 min. og tilsæt 1 spsk. tomatpure og 1 dl vand pr. person. Tilsæt ligeledes kikærterne og få det op at simre. 

blomkål
15 min.
Blancher blomkål

Sæt en kasserolle med saltet vand over at koge. Skær blomkålen i mundrette stykker, kog dem i 2 min. og overfør til et dørslag eller sigte.

creme fraiche 38%
25 min.
Tilsæt fløde

Kom creme fraichen i tikkaen og smag til med salt, peber og lidt sukker. 

Tilsæt blomkålen og varm retten op.

30 min.
Anretning

Servér tikkaen med risene.

Kommentarer og forslag til opskriften