Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.
Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.
Skyl risene grundigt i rigeligt koldt vand. Hæld dem i en gryde, og rør rundt med en ske eller med hånden. Kassér derefter vandet, der er blevet hvidt. Gentag, indtil vandet er klart.
Kog rigeligt vand (som når du koger pasta) op med lidt salt i. Kom ris i, når vandet koger. Sæt låg på, bring tilbage i kog, og skru ned, så risene netop koger! Sæt uret, tik, tak - efter 9 min. hældes vandet fra. På med låget igen, skru ned på 1, og lad risene trække 5-10 min.
Hak løget i skiver og overfør til en gryde med olie. Steg løgene ved middelhøj varme under omrøring, så de får godt med farve og bliver helt bløde.
Sæt gryden på lavt blus, tilsæt krydderipastaen og riv hvidløget og chilien i. Rør rundt 1 min. og tilsæt 1 spsk. tomatpure og 1 dl vand pr. person. Tilsæt ligeledes kikærterne og få det op at simre.
Sæt en kasserolle med saltet vand over at koge. Skær blomkålen i mundrette stykker, kog dem i 2 min. og overfør til et dørslag eller sigte.
Kom creme fraichen i tikkaen og smag til med salt, peber og lidt sukker.
Tilsæt blomkålen og varm retten op.
Servér tikkaen med risene.
Kommentarer og forslag til opskriften