0
Tikka masala med lam, svampe, jordnødder og palmekål

Tikka masala med lam, svampe, jordnødder og palmekål

Hovedingrediens:
Fjerkræ
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:
Allergener:
Sennep, Jordnødder, Nødder, Sesam, Fløde

Fremgangsmåde

Ristede jordnødder: Kom jordnødderne i et ildfast fad, dryp med lidt olivenolie og drys med fint salt og bag dem gyldne i ovnen ved 180 grader i 8-12 minutter. Eller rist dem gyldne på en pande i lidt neutral olie.

Basmatiris: Kom risene i en sigte og skyl dem grundigt under rindende vand i 2-3 minutter. Kog 3 dl vand (pr. pose ris) op med ½ tsk. salt. Tilsæt de skyllede og drænede ris, og når vandet igen koger røres en gang i risene og der skrues ned så de netop simrer (2-3 stykker). Kog risene under låg i ca. 10-12 minutter til alt vandet er optaget i risene. Sluk og lad risene hvile under låg i 10-12 minutter – slå dem løse med en gaffel og drys med ristede knuste jordnødder.

Lammetikka: Brun kødstykkerne i en tykbundet gryde til de er godt karamelliserede på alle sider - krydr med salt og peber. Hæld overskydende fedt fra. Tilsæt karrypastaen og rist igennem i et par minutter. Kom tomat og fløde på og lad det simre ved lav varme under låg i ca. 20-25 minutter (gerne længere!). Tag låget af og kog saucen ind til cremet konsistens. Smag til med salt og lidt sukker.

Svampe og palmekål: Rens og skyl svampene - og del dem i kvarte. Skyl palmekål grundigt og del i rustikke stykker. Rist svampe af i lidt neutral olie til de er gyldne. Kom finthakket hvidløg på og rist med et minuts tid. Tilfør palmekålen og rist med sammen med et par klumper smør i ca. 2 minutter. Smag til med salt og peber.

Anretning: Som vist på billedet.

Bonusinfo

Den brune champignon minder om den hvide champignon. Den har en skærmformet, lys brun hat og nedenunder gemmer de rosa-rødbrune lameller sig.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?