0
Tinas salat med granatæble og ristede græskarkerner

Tinas salat med granatæble og ristede græskarkerner

Hovedingrediens:
Grøntsager
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

1. Skyl salat og persille i kold vand – og tør dem grundigt i en salatslynge

2. Pluk og hak persillen

3. Del tomaterne og krydder dem med lidt salt og peber på skærefladen, vend dem med persillen og lad dem trække 5-10 minutter

4. Granatæblet rulles med let tryk mod bordet så kernerne løsnes indeni. Skær nu en 2-3 mm dyb rids med en lille skarp kniv hele vejen rundt om midten - og vrid forsigtigt de 2 halvdele fra hinanden. Nu kan du med en ske banke de lækre frø ud i en lille skål. (pas på saftstænk på tøjet – det farver og det er svært at få af!)

5. De nye løg vaskes og snittes fint – brug endelig de grønne toppe også.

6. Vend salater, snittede løg og granatæblekerner sammen med reven parmesan – krydr med salt og peber og hæld olie og eddike over – vend rundt og drys ristede græskarkerner over - server straks.

Bonusinfo

Mesclun er en blanding af små, spæde  salater, der stammer fra Provence i Frankrig. Den traditionelle blanding inkluderer bla. kørvel, ruccola, grønne salater og endive,

Bonusinfo

Parmigiano Reggiano fra regionen Emillia Romagna i Italien. Osten er fremstillet af rå upasteuriseret komælk. Denne ost er den første ost nævnt i historien allerede i år ca. 600 før Kristi fødsel. Romerne brugte osten som føde til deres soldater og den blev transporteret rundt på hesteryg. Parmigiano Reggiano er Italiens stolthed. Osten er modnet 18 måneder i de store lagre på mejerierne i det nordlige Italien.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?