0
Tinas salat med granatæble og ristede græskarkerner

Tinas salat med granatæble og ristede græskarkerner

Hovedingrediens:
Grøntsager
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter

Fremgangsmåde

1. Skyl salat og persille i kold vand – og tør dem grundigt i en salatslynge

2. Pluk og hak persillen

3. Del tomaterne og krydder dem med lidt salt og peber på skærefladen, vend dem med persillen og lad dem trække 5-10 minutter

4. Granatæblet rulles med let tryk mod bordet så kernerne løsnes indeni. Skær nu en 2-3 mm dyb rids med en lille skarp kniv hele vejen rundt om midten - og vrid forsigtigt de 2 halvdele fra hinanden. Nu kan du med en ske banke de lækre frø ud i en lille skål. (pas på saftstænk på tøjet – det farver og det er svært at få af!)

5. De nye løg vaskes og snittes fint – brug endelig de grønne toppe også.

6. Vend salater, snittede løg og granatæblekerner sammen med reven parmesan – krydr med salt og peber og hæld olie og eddike over – vend rundt og drys ristede græskarkerner over - server straks.

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

EVOO står for Extra Virgin Olive Oil og er den højeste kvalitet inden for olivenolie. Den fremstilles udelukkende ved mekanisk, kold presning uden brug af varme eller kemikalier og har en meget lav syregrad. Det giver en ren, frugtig smag med noter af græs, artiskok, mandel eller peber – afhængigt af olivensort og høsttidspunkt. EVOO bruges traditionelt i Middelhavskøkkenet både rå og til madlavning og bidrager med sunde fedtsyrer og naturlige antioxidanter.

3 fun facts om EVOO

  1. Den let bitre og pebrede fornemmelse i halsen er et kvalitetstegn og skyldes polyfenoler – de samme antioxidanter, der gør olien sund.

  2. Tidligt høstede, grønne oliven giver mindre olie, men markant mere smag og flere antioxidanter end sent høstede, modne oliven.

  3. En god EVOO er mere varmestabil, end mange tror, fordi dens antioxidanter beskytter fedtet – den kan derfor godt bruges til moderat stegning uden problemer.

Bonusinfo

Mesclun er en blanding af små, spæde  salater, der stammer fra Provence i Frankrig. Den traditionelle blanding inkluderer bla. kørvel, ruccola, grønne salater og endive,