0
Tlayuda med grov bønnemos, sprødt sommergrønt og kogte majs

Tlayuda med grov bønnemos, sprødt sommergrønt og kogte majs

Hovedingrediens:
Grøntsager
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Vegetarretter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med:

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

 

sorte  bønner
1 min.
Lav bønnemosen

Sæt en stor grydefuld vand over at koge til majs. Husk et godt skud salt.

Dræn bønnerne for vand, og kom dem op i en kasserolle sammen med et godt skud olivenolie. Varm bønnerne godt igennem, og mos dem så med en gaffel. Smag til med salt og et godt skud friskkværnet sort peber.

majskolber
5 min.
Kog majsene

Når vandet koger, tilsætter du majsene med blade og det hele, og koger dem 5-7 min. under låg.

limekorianderbladsellerisquash
10 min.
Skær det grønne

Skær squashen ud i store tern. 

Snit bladselleri i ca. 0,5 cm tykke skiver.

Hak korianderen groft, både stilke og blade. Vend det hele sammen i en skål sammen med masser af limesaft og et par dråber olivenolie.

Tortilla hvede wraps - bløde
20 min.
Varm tortilla

Varm en stor pande godt op. Lun tortillas på panden i 30 sekunder på hver side, og hold dem derefter lune i et klæde.

Chipotle (røget chili)queso fresco fra Onsild mejeri
30 min.
Anretning

Anret tlayuda ved bordet med grønt, bønnemos og smuldret ost ud over.

Pil bladene af majsene, og smør en god klat smør på. Drys med røget chili og servér ved siden af.

Bonusinfo

Queso fresco er en lækker sag, som vi og Grand Fromage selv har udviklet i samarbejde med det lille landsbymejeri i Onsild i Nordjylland. Ideen blev født da vi var på udkig efter en dansk ost, der mindede om den mexicanske Oaxaca ost "queso fresco". Osten fremstilles af økologisk mælk fra køer der bl.a græsser på engdragene langs Gudenåen. Ostens oprindelse er Mexico og Sydamerika hvor den anvendes i mange retter. Osten er mild og med en fin mælkesmag, hvilket også gør den egnet til stegning.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?