0
Tom kha med kulmule, stegte champignoner og boghvedenudler

Tom kha med kulmule, stegte champignoner og boghvedenudler

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Efterår
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Slankemad

Fremgangsmåde

Skjul tidslinje
0 min.
Lad os starte med

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

champignons
1 min.
Steg svampene

Skær svampene i kvarte.

Varm en stor gryde op ved høj varme. 

Steg svampene 1/2 spsk. olie pr. person i ca. 3-4 minutter, indtil de får godt med farve på to sider.

gulerodhvidløg
5 min.
Hak guleroden

Hak guleroden og hvidløget groft og tilsæt til svampene.

Steg yderligere 5 min. over middel varme ved jævnlig omrøring.

kulmulefilet uden skindnam pla (fiskesauce)
10 min.
Forbered fisken

Skær fisken i ca. 2x2 cm stykker, vend med fiskesaucen og gem til senere.

15 min.
Rør tom kha suppen

Hæld kokosmælken og 1 dl vand pr. person i de stegte grøntsager. Bank på citrongræsset med skaftet af en kniv, skær det i mindre stykker og tilsæt til kokosmælken. Lad det simre i ca. 5 min.

nudler, boghvede
20 min.
Kog nudlerne

Kog nudlerne som angivet på pakken.

citron
25 min.
Tilsæt fisken

Kom fisken i kokosmælken og lad det simre i ca. 5 min.

Smag retten til med salt og citronsaft.

30 min.
Anretning

Fordel nudlerne i skåle og hæld tom kha'en henover.

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

EVOO står for Extra Virgin Olive Oil og er den højeste kvalitet inden for olivenolie. Den fremstilles udelukkende ved mekanisk, kold presning uden brug af varme eller kemikalier og har en meget lav syregrad. Det giver en ren, frugtig smag med noter af græs, artiskok, mandel eller peber – afhængigt af olivensort og høsttidspunkt. EVOO bruges traditionelt i Middelhavskøkkenet både rå og til madlavning og bidrager med sunde fedtsyrer og naturlige antioxidanter.

3 fun facts om EVOO

  1. Den let bitre og pebrede fornemmelse i halsen er et kvalitetstegn og skyldes polyfenoler – de samme antioxidanter, der gør olien sund.

  2. Tidligt høstede, grønne oliven giver mindre olie, men markant mere smag og flere antioxidanter end sent høstede, modne oliven.

  3. En god EVOO er mere varmestabil, end mange tror, fordi dens antioxidanter beskytter fedtet – den kan derfor godt bruges til moderat stegning uden problemer.

Næringsindhold pr. person:

Energi:
593 kcal
Fedt:
27,6 g
heraf mættede fedtsyrer:
20,1 g
Kulhydrat:
30,1 g
heraf sukkerarter:
11,2 g
Kostfibre:
5,6 g
Protein:
32,3 g