0

Tomat couscous med farverige grøntsager, feta og oliven (4 pers.)

Hovedingrediens:
Grøntsager
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter

Fremgangsmåde

Befri majsene for blade og "hår" og skær kernerne fra kolben med en skarp kniv. Kom majs, fond, tomatpuré og ketchup i en gryde og kog det op. Kom couscousen i en skål, hæld fonden over og rør hurtigt rundt. Dæk skålen til med film og lad det trække 5 min. Skær imens peberfrugten i små tern og snit den rensede chili i tynde skiver. Skyl spinaten grundigt og fjern grove stilke. Slyng bladene tørre og hak dem groft. Tag filmen af couscousen og løsn den med et gaffel. Kom grøntsager, presset hvidløg, olie, smuldret feta og grofthakkede oliven ved og vend godt rundt. Smag til med salt og peber og lad den gerne trække 30 min. på køl. Server couscousen til fx grillet kylling, stegt gris eller krydrede frikadeller.

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

Skagenfoods egen økologiske tomatketchup, der rent faktisk smager af tomater :-)

Ketchuppen er unik i sin ingrediens sammensætning og består af den helt rette mængde toscanske, økologiske tomater - ikke fra puré eller koncentrat - æbler, krydderier, sukker og atlanterhavssalt - alt sammen tilsat en masse kærlighed fra de seks dedikerede gutter, der kalder sig Curtice Brothers.

Læs mere om ketchuppen her: https://curticebrothers.co/

Bonusinfo

EVOO står for Extra Virgin Olive Oil og er den højeste kvalitet inden for olivenolie. Den fremstilles udelukkende ved mekanisk, kold presning uden brug af varme eller kemikalier og har en meget lav syregrad. Det giver en ren, frugtig smag med noter af græs, artiskok, mandel eller peber – afhængigt af olivensort og høsttidspunkt. EVOO bruges traditionelt i Middelhavskøkkenet både rå og til madlavning og bidrager med sunde fedtsyrer og naturlige antioxidanter.

3 fun facts om EVOO

  1. Den let bitre og pebrede fornemmelse i halsen er et kvalitetstegn og skyldes polyfenoler – de samme antioxidanter, der gør olien sund.

  2. Tidligt høstede, grønne oliven giver mindre olie, men markant mere smag og flere antioxidanter end sent høstede, modne oliven.

  3. En god EVOO er mere varmestabil, end mange tror, fordi dens antioxidanter beskytter fedtet – den kan derfor godt bruges til moderat stegning uden problemer.