Skær auberginen i ½ cm tynde skiver og vend dem med finthakket hvidløg, lidt olie, salt og peber. Grill dem møre og letgyldne på en grillpande og læg dem til side efterhånden.
Skær tomater og mozzarella i 3 mm tynde skiver og lad dem dryppe af på et rent viskestykke. Taglæg aubergineskiver, tomatskiver og mozzarellaskiver skiftevis i et lille ildfast fad. Krydr med lidt salt og peber, drys med strimlet basilikum (hvis det bruges) og slut af med et jævnt lag fintrevet parmesan.
Sæt fadet i en forvarmet ovn med 200 grader i 20-25 min. til overfladen er flot gylden og det bobler i kanten. Server straks til kød, fisk, fjerkræ eller pasta.
Parmigiano Reggiano fra regionen Emillia Romagna i Italien. Osten er fremstillet af rå upasteuriseret komælk. Denne ost er den første ost nævnt i historien allerede i år ca. 600 før Kristi fødsel. Romerne brugte osten som føde til deres soldater og den blev transporteret rundt på hesteryg. Parmigiano Reggiano er Italiens stolthed. Osten er modnet 18 måneder i de store lagre på mejerierne i det nordlige Italien.
Kundekommentarer ()