0
Tomat-peberfrugtssuppe med gyros, fregola sarda og persille

Tomat-peberfrugtssuppe med gyros, fregola sarda og persille

Hovedingrediens:
Okse og kalv
Sæson:
Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Slankemad
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

rød peberfrugtgulerod
1 min.
Hak grøntsagerne

Hak gulerødderne groft, og overfør dem til en gryde med 1/2 spsk. olie pr. person. Varm op ved middel varme, og rør jævnligt rundt.

Hak ligeledes peberfrugten groft, og kom den i gryden til guleroden.

Lad det hele stege ved jævnlig omrøring i 10 min.

hakket oksekød 3-6%gyroskrydderipersillehvidløg
10 min.
Rør kødfarsen

Kom kødet i en skål, og rør det godt med 1/4 tsk. fint salt pr. person.

Hak persillen groft.

Tilsæt fintrevet hvidløg, halvdelen af persillen og krydderiblandingen. Rør godt rundt, og gem farsen til senere.

Skagenfood tomatsugo
15 min.
Færdiggør suppen

Kom sugo og 1/2 dl. vand pr. person i gryden til grøntsagerne, og lad det hele simre i 5 min.

Blend suppen med en stavblender, og smag til med salt og peber.

Fregola sarda
20 min.
Kog fregolaen

Kog fregola sarda i rigeligt vand i ca. 8 min., indtil de er blevet bløde.

20 min.
Steg gyros

Varm en pande op ved høj varme. Kom kødet på spyd, og steg dem i ca. 1 min. på hver side, så de får godt med farve, og kun lige netop bliver gennemstegt. Krydr kødet med salt og peber.

30 min.
Anretning

Fordel suppen i skåle, og anret fregola sarda og gyros henover. Drys med det sidste persille.

Bonusinfo

Fregula er en type pasta fra Sardinien. Det ligner nordafrikanske Berkoukes og Mellemøstlig Moghrabieh. Fregula findes i forskellige størrelser, men består typisk af semulina dej, der er rullet i kugler med en diameter på 2-3 mm og ristet i en ovn. 

Bemærk den forholdsvis lange kogetid på 12 minutter!

Bonusinfo

Gyros mix fra indeholder: 20% spidskommen, 10% chili pulver, 10% korianderfrø, 10% sød paprika, 10% hvidløgspulver, 10% persille, 10% oregano, 10% timian, 10% stødt kanel

Næringsindhold pr. person:

Energi:
506 kcal
Fedt:
15,6 g
heraf mættede fedtsyrer:
2,4 g
Kulhydrat:
51,9 g
heraf sukkerarter:
12,5 g
Kostfibre:
6,1 g
Protein:
36,9 g

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?