Skyl grønt, frugt og krydderurter. Vask hænder og redskaber efter håndtering af fisk, kød og grøntsager. Find alle ingredienser og redskaber frem.
Hak gulerødderne groft, og overfør dem til en gryde med 1/2 spsk. olie pr. person. Varm op ved middel varme, og rør jævnligt rundt.
Hak ligeledes peberfrugten groft, og kom den i gryden til guleroden.
Lad det hele stege ved jævnlig omrøring i 10 min.
Kom kødet i en skål, og rør det godt med 1/4 tsk. fint salt pr. person.
Hak persillen groft.
Tilsæt fintrevet hvidløg, halvdelen af persillen og krydderiblandingen. Rør godt rundt, og gem farsen til senere.
Kom sugo og 1/2 dl. vand pr. person i gryden til grøntsagerne, og lad det hele simre i 5 min.
Blend suppen med en stavblender, og smag til med salt og peber.
Kog fregola sarda i rigeligt vand i ca. 8 min., indtil de er blevet bløde.
Varm en pande op ved høj varme. Kom kødet på spyd, og steg dem i ca. 1 min. på hver side, så de får godt med farve, og kun lige netop bliver gennemstegt. Krydr kødet med salt og peber.
Fordel fregola i skåle, og hæld suppen henover. Drys med det sidste persille. Server gyros til.
Fregula er en type pasta fra Sardinien. Det ligner nordafrikanske Berkoukes og Mellemøstlig Moghrabieh. Fregula findes i forskellige størrelser, men består typisk af semulina dej, der er rullet i kugler med en diameter på 2-3 mm og ristet i en ovn.
Bemærk den forholdsvis lange kogetid på 12 minutter!
Gyros mix fra indeholder: 20% spidskommen, 10% chili pulver, 10% korianderfrø, 10% sød paprika, 10% hvidløgspulver, 10% persille, 10% oregano, 10% timian, 10% stødt kanel
Kommentarer og forslag til opskriften