Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.
Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.
Skær gulerod, løg og peberfrugt i grove stykker, og overfør dem til en gryde sammen med 1/2 spsk. olie pr. person. Steg grøntsagerne i ca. 5 min. under jævnlig omrøring, indtil de er gyldne og møre. Tag gryden af varmen.
Skær fisken i stykker på ca. 2x2 cm., og overfør dem til en skål. Riv hvidløget på den fine side af et rivejern, og tilsæt det til fisken. Krydr med salt, og rør godt rundt.
Skær tomaten i grove stykker, tilsæt dem til gryden med grønt, og rør det godt rundt.
Hæld vand i, indtil det dækker. Blend suppen med en stavblender, og smag til med salt og peber.
Lun brødet i ovnen eller på en rister.
Varm en pande op ved høj varme. Kassér det vand, der må have samlet sig i bunden af skålen med fisken. Kom raspen i fisken, og rør det godt rundt.
Steg fiskestykkerne i 1/2 spsk. olie pr. person i ca. 30 sekunder på to sider.
Fordel suppen i skåle, og anret fisken henover. Servér brødet til.
Panko er en rasp lavet på en speciel type japansk hvidt brød uden skorper. Panko laves nemlig oprindeligt af brød bagt ved at føre elektrisk strøm gennem dejen, hvilket giver brød uden skorper. Panko er velegnet til at give en skøn, sprød panering da panko har lidt større og mere ukurante krummer end almindelig rasp. Det giver raspen en luftig og ultra-sprød konsistens. Panko er yderst velegnet til friturestegning.
Bonus-info: Navnet panko stammer oprindeligt fra Portugal, hvor japanerne i sin tid lærte at bage brød af portugiserne. Pan stammer fra det portugisiske ord Pão = brød og det japanske ko betyder mel.
Kundekommentarer ()