0

Tomatbagt filet royal af mørksej med aspargessauté med brød

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter

Fremgangsmåde

Fisk og saute leveres i bakker, der kan sættes i en varm ovn på en kold rist - ikke på en varm bageplade/bradepande.

Husk dog at tage lågene af, da de ikke tåler varme.

Sæt fisk og saute og i en 200 grader varm ovn i ca. 20 minutter. Efter 10 minutter røres rundt i sautén og brødet sættes ind i ovnen og varmes.

Tjek at det hele er gennemvarmet, før du fordeler det på tallerknerne og serverer.

Velbekomme!

Ingredienser til 2 pers./4 pers.:

Fisk: Filet royal af mørksej uden skind, salt og peber. Nettovægt: ca. 300 g/ca. 600 g.

Aspargessaute: Grønne aparges, løg, rapsolie, persille, salt og peber. Nettovægt: ca. 225 g/ca. 450 g.

Tomat: Smør, soltørret tomater, hvidløg, timian, rasp, salt og peber. Nettovægt ca. 10-15 gram

Brød: Kærnemælk, hvedemel, hvedeklid, rugmel, 5 korns blanding, gær og salt. Nettovægt: ca. 225 g.

Holdbarhed:

• Levering 8. juni - bedst før 10. juni

• Levering 9. juni – bedst før 11 juni

• Levering 10. juni - bedst før 12. juni

Producent: Rosendal’s Madhus, Havnevej 9, 9970 Strandby.

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

Kend din fisk: Mørksej 

GASTRONOMISK

Kødet på en mørksej har et svagt gråt-rosa skær. Det er magert, og har en lidt kraftigere og mere markant smag end lyssejen. Den er særligt god som stegt, grillet, paneret eller bagt, og kan som andre torskefisk koges og dampes, omend knap så udbredt til pochering eller kogning. Den egner sig til gengæld rigtigt godt til fiskefars. 

Den fiskes og spises hele året, men kvaliteten topper i 2. halvdel af året, fra juni til december.

SUNDHED

Mørksejen er en meget mager fisk og fedtprocenten er på beskedne 0,3 gram pr. 100 gram. Den har til gengæld et højt indhold af jod og kalium, hvor sidstnævnte ligger på ca. 440 mg/100 g. Den har et proteinindhold på ca. 19,3 g/100 gram.

Læs mere om mørksej her > KEND DIN FISK