0
Tomatsalat
Hovedingrediens:
Grøntsager
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Dressing:

2 fed hvidløg

1 rødløg

1 håndfulde basilikum

2 spsk. god balsamico

2-3 spsk. god olivenolie

1 tsk. rørsukker

Friskkværnet peber

Fremgangsmåde:

Del tomater i enten halve eller kvarte (bland gerne sorter, størrelser og farver). Læg dem i en skål. Drys flagesaltet over tomaterne. Læg tomaterne i et dørslag, og lad dem dryppe af ca. 1 timer i en vask og ryst dem et par gange (salt trækker væden ud af tomaterne, og det meste af salt drypper således også af).

Bland en dressing af finthakket hvidløg, finthakket rødløg og halvdelen af basilikum bladene, balsamico, olivenolie, rørsukker og friskkværnet peber. Vend tomater i dressing og lad dem trække et ½ times tid ved stuetemperatur. ( Tomater bevarer bedst smagen, når de serveres ved stuetemperatur).

Drys til sidst med oliven, plukket mozarella og de sidste basilikumblade…

Denne opskrift er lavet i samarbejde med salattøsen.dk

Bonusinfo

Skagenfoods udvalgte sorte oliven er Leccino oliven som gror på den solbeskinnede Rocca Messina ca. 40 kilometer øst for Rom. Denne familiegård er som en af de meget få certificeret til at have Oliventræerne certificerede som Økologiske. Olivene plukkes i oktober, november og december hvorefter de bringes i saltlage for at fjerne den bitre smag som er i alle oliven. Herefter udvandes de med frisk vand for at nedbringe saltindholdet i frugten. Super godt til salater, pizza, fisk og kød.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?