0
Tomatsuppe med dampet laks og brød
Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Sommer
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Slankemad
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

Fennikelgulerodløg
1 min.
Hak grøntsagerne

Hak gulerod, fennikel (gem evt. lidt topskud til anretning) og løg groft.

Sæt en gryde med 1 tsk. olie pr. person over middel varme, og overfør de hakkede grøntsager løbende til gryden.

Lad dem stege i ca. 10 min. ved jævnlig omrøring, indtil grøntsagerne er møre.

Primitivo surdejs bolle med fuldkorn
10 min.
Lun bollerne

Lun bollerne i ovnen eller på en brødrister som angivet på emballagen.

ASC laks med skind
15 min.
Damp fisken

Hæld vand i en pande, indtil det dækker bunden, krydr med salt og lad vandet simre.

Overfør fisken til panden, og kom låg på. Lad fisken simre i 3-4 min., indtil den begynder at flage.

tomatpassata
20 min.
Rør tomatsuppen

Hæld tomatpassataen i gryden med grøntsager, og få det op at simre. Smag suppen til med salt, peber og evt. lidt sukker.

creme frisk 9%
25 min.
Rør creme frisken

Kom creme frisk i en skål, og tilsæt lidt vand, så den bliver flydende. Smag til med salt og peber.

30 min.
Anretning

Fordel suppen i skåle, og anret laks og creme frisk henover. Servér brødet til.

Bonusinfo

ASC er en globalt anerkendt mærkningsordning, som sikrer, at fiskeopdræt foregår på en sund og ansvarlig måde. ASC-mærkede fisk har gennemgået en streng kontrol af hele forsyningskæden og af arbejdsforholdene ved den enkelte aquakultur. ASC ønsker at sikre forbrugerne et miljøvenligt og socialt ansvarligt valg af opdrættede fiskeprodukter.

 

Bonusinfo

Primitivo surdejsboller:

Rugsurdej og fuldkornssurdej æltes med italiensk Tipo 00 hvedemel samt fuldkornshvedemel og hørfrø. Et højt vandindhold og lang fermenteringsproces resulterer i en bolle med smag, saft og karakter.

Næringsindhold pr. person:

Energi:
548 kcal
Fedt:
25,2 g
heraf mættede fedtsyrer:
2,3 g
Kulhydrat:
48,5 g
heraf sukkerarter:
10,4 g
Kostfibre:
6,7 g
Protein:
30,6 g

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?