
Skyl grønt, frugt og krydderurter. Vask hænder og redskaber efter håndtering af fisk, kød og grøntsager. Find alle ingredienser og redskaber frem.
Forvarm ovnen ved 225 grader varmluft, og dæk en bageplade med bagepapir.
Skær grøntsagerne i mundrette stykker, spred dem ud på bagepladen, og vend dem i 1 tsk. olie pr. pers. og lidt salt og peber.
Bag grøntsagerne i ca. 10-15 min., til de har fået godt med farve, og er blevet møre.
Varm en gryde med 1/2 spsk. olie pr. pers. op ved lav varme.
Skær hvidløgene i tynde skiver, kom dem i gryden, og lad dem småsimre i 5 min.
Skær tomaterne i både, kom dem ned til hvidløget, og steg yderligere i 10 min. ved jævnlig omrøring.
Hæld vand i en pande, til det lige dækker bunden, og krydr vandet godt med salt.
Skær fisken i portionsstørrelser.
Når vandet i panden koger, skrues der lidt ned, så det kun lige simrer.
Læg fisken på panden med skindsiden opad, og lad den dampe i ca. 4-5 min., til den begynder at flage, og man nemt kan pille skindet af fisken.
Overfør fisken til et fad.
Bag bollerne som angivet på pakken.
Hæld fløde ved tomaterne og hvidløget, og tilsæt vand, til det dækker fyldet. Få det op at simre, og blend suppen med en stavblender.
Smag suppen til med salt og peber.
Fordel suppen i skåle, og anret fisken og de bagte grøntsager henover.
Servér brødet til.
Primitivo surdejsboller:
Rugsurdej og fuldkornssurdej æltes med italiensk Tipo 00 hvedemel samt fuldkornshvedemel og hørfrø. Et højt vandindhold og lang fermenteringsproces resulterer i en bolle med smag, saft og karakter.
Kommentarer og forslag til opskriften