Skyl grønt, frugt og krydderurter. Vask hænder og redskaber efter håndtering af fisk, kød og grøntsager. Find alle ingredienser og redskaber frem.
Forvarm ovnen ved 225 grader varmluft. Dæk en bradepande med bagepapir.
Skær grøntsagerne i mundrette stykker Spred dem ud på en bageplade, dækket med bagepapir og vend dem i 1 tsk. olie pr. person og lidt salt og peber. Bag grøntsagerne i ca. 10-15 min., indtil de har fået godt med farve og er blevet møre.
Varm en gryde med 1/2 spsk. olie pr. person op ved lav varme.
Skær hvidløgene i tynde skiver og kom dem i olien. Lad dem småsimre i 5 min.
Skær tomaterne i både og kom dem ved hvidløget og steg yderligere i 10 min. ved jævnlig omrøring.
Hæld vand i en pande, indtil det lige dækker bunden. Krydr vandet godt med salt. Skær fisken i portionsstørrelser.
Når vandet i panden koger, skrues der lidt ned, så det kun lige simrer. Læg fisken på panden med skindsiden opad, og lad den dampe i ca. 4-5 min., indtil den begynder at flage og man nemt kan pille skindet af fisken. Overfør fisken til et fad.
Bag bollerne som angivet på pakken.
Hæld fløde ved tomaterne og tilsæt vand, indtil det dækker fyldet. Få det op at simre og blend suppen med en stavblender.
Smag suppen til med salt og peber.
Fordel suppen i skåle og anret fisken og de bagte grøntsager henover. Server brødet til.
Primitivo surdejsboller:
Rugsurdej og fuldkornssurdej æltes med italiensk Tipo 00 hvedemel samt fuldkornshvedemel og hørfrø. Et højt vandindhold og lang fermenteringsproces resulterer i en bolle med smag, saft og karakter.
Kommentarer og forslag til opskriften