0
Tomatsuppe med laks, persillequinoa og græsk yoghurt

Tomatsuppe med laks, persillequinoa og græsk yoghurt

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Slankemad
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

quinoa
1 min.
Kog quinoaen

Skyl quinoaen i en sigte, og sæt den over at koge i rigeligt, letsaltet vand. Lad den koge stille og roligt i 5-10 min. under låg, til den er mør.

porregulerod
3 min.
Bag grøntsagerne

Forvarm ovnen til 225 grader varmluft. Dæk en bradepande med bagepapir.

Hak porre og gulerødder i tynde skiver, og spred dem ud på bagepladen. Vend dem i 1 tsk. olie pr. person, krydr med salt og bag i ca. 15 min., indtil grøntsagerne er blevet møre og har fået godt med farve.

hvidløgtomatpassata
10 min.
Rør suppen

Riv hvidløget ned i en gryde med 1 tsk. olie pr. person, og lad det simre ved lav varme et par minutter, indtil den kraftigste duft af hvidløg aftager.

Hæld tomatpassata og 1 dl. vand pr. person i gryden, og varm suppen op. Smag til salt og peber.

ASC laks med skind
20 min.
Steg fisken

Dæk bunden af en pande med saltet vand og bring det i kog.

Læg fisken i panden med skindsiden opad, og kom låg på i 5-6 min., indtil skindet let kan hives af fisken. Krydr kødet med salt og peber.

persillegræsk yoghurt 2 %
25 min.
Færdiggør toppingen

Hak persillen groft, og vend den med quinoa og de bagte grøntsager.

Hæld yoghurten i en skål, og krydr den med salt.

30 min.
Anretning

Fordel suppen i skåle, og anret quinoaen, laksen og yoghurten henover.

Bonusinfo

ASC er en globalt anerkendt mærkningsordning, som sikrer, at fiskeopdræt foregår på en sund og ansvarlig måde. ASC-mærkede fisk har gennemgået en streng kontrol af hele forsyningskæden og af arbejdsforholdene ved den enkelte aquakultur. ASC ønsker at sikre forbrugerne et miljøvenligt og socialt ansvarligt valg af opdrættede fiskeprodukter.

 

Næringsindhold pr. person:

Energi:
579 kcal
Fedt:
27,7 g
heraf mættede fedtsyrer:
4,4 g
Kulhydrat:
41 g
heraf sukkerarter:
17,9 g
Kostfibre:
11,9 g
Protein:
38,4 g

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?