0
Tomatsuppe med små kødboller og ris
Hovedingrediens:
Grøntsager
Sæson:
Efterår, Vinter
Tilberedningstid:
20 minutter
Opskriftstype:
Hurtige kødretter

Fremgangsmåde

Skjul tidslinje
0 min.
Husk

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter, salater og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

OBS: Læs opskriften grundigt igennem inden du går i gang og find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

flåede og hakkede tomaterhvidløgGryderis, basmatikasserolle
1 min.
Lav suppen

Start med at snitte hvidløget i tynde skiver. Sauter dem i en gryde i lidt olivenolie i 1-2 min., til de er møre uden at tage farve. Tilsæt de hakkede tomater og lidt salt. Kog det igennem i 5-7 min.

Sæt risene over at koge i en kasserolle efter anvisning på pakken.

skål, storitaliensk kødbollekrydderihakket kalv & flæskpande
5 min.
Steg kødboller

Mens suppen koger, kan du lave kødbollerne. Kom kødet op i en skål sammen med krydderiblanding og lidt salt. Rør godt sammen, og form små kødboller. Steg dem på alle sider på en godt varm pande med en smule olivenolie i 4-5 min. i alt.

gulerod i stave
15 min.
Anretning

Server den varme suppe med kødboller, ris og en god klat creme fraiche i. Server gulerodsstave som gnavegrønt på siden.

Velbekomme!

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

Italienske kødbollekrydderi indeholder:

30% fennikelfrø, 10% sort peber, 10% korianderfrø, 10 % oregano, 10% løgpulver, 10% hvidløgspulver, 10% paprikaflager, 8% bouillon, 2% chili

Bonusinfo

EVOO står for Extra Virgin Olive Oil og er den højeste kvalitet inden for olivenolie. Den fremstilles udelukkende ved mekanisk, kold presning uden brug af varme eller kemikalier og har en meget lav syregrad. Det giver en ren, frugtig smag med noter af græs, artiskok, mandel eller peber – afhængigt af olivensort og høsttidspunkt. EVOO bruges traditionelt i Middelhavskøkkenet både rå og til madlavning og bidrager med sunde fedtsyrer og naturlige antioxidanter.

3 fun facts om EVOO

  1. Den let bitre og pebrede fornemmelse i halsen er et kvalitetstegn og skyldes polyfenoler – de samme antioxidanter, der gør olien sund.

  2. Tidligt høstede, grønne oliven giver mindre olie, men markant mere smag og flere antioxidanter end sent høstede, modne oliven.

  3. En god EVOO er mere varmestabil, end mange tror, fordi dens antioxidanter beskytter fedtet – den kan derfor godt bruges til moderat stegning uden problemer.