0
Tomatsuppe med fiskebacalhau på sprødt brød og kapers

Tomatsuppe med fiskebacalhau på sprødt brød og kapers

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Efterår
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Slankemad
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

mørksejfilet uden skind
1 min.
Damp fisken

Sæt en kasserolle med saltet vand over at koge. 

Kom fisken i gryden og lad det dampe i ca. 5 min., indtil fisken er helt tilberedt.

Sigt vandet fra og lad fisken køle af i sigten.

løgbladselleri
5 min.
Hak grøntsagerne

Hak løget og bladsellerien groft (gem ca 1/4 af begge til senere) og overfør til en gryde med 1/2 spsk. olie pr. person over middel varme. Lad det stege i ca. 5 min. ved jævnlig omrøring, indtil det bliver mørt og gyldent.

Skagenfood tomatsugobasilikum
15 min.
Rør suppen

Hæld tomatsugoen i de stegte grøntsager og få det op at simre.

Smag suppen til med salt, peber og evt. lidt sukker.

Hak basilikummen groft og kom i suppen lige før servering.

Primitivo surdejs bolle med fuldkorn
20 min.
Rist brødet

Skær brødet i skiver og rist på en tør pande eller på en brødrister.

creme frisk 9%kapers
25 min.
Rør bacalhau

Kom den dampet fisk i en skål med de sidste hakkede grøntsager, creme frisk og kapers (drænet for væde).

Rør det hele godt sammen og smag til med salt og peber.

30 min.
Anretning

Fordel suppen i skåle og server brødet med bacalhauen henover.

Bonusinfo

Kend din fisk: Mørksej 

GASTRONOMISK

Kødet på en mørksej har et svagt gråt-rosa skær. Det er magert, og har en lidt kraftigere og mere markant smag end lyssejen. Den er særligt god som stegt, grillet, paneret eller bagt, og kan som andre torskefisk koges og dampes, omend knap så udbredt til pochering eller kogning. Den egner sig til gengæld rigtigt godt til fiskefars. 

Den fiskes og spises hele året, men kvaliteten topper i 2. halvdel af året, fra juni til december.

SUNDHED

Mørksejen er en meget mager fisk og fedtprocenten er på beskedne 0,3 gram pr. 100 gram. Den har til gengæld et højt indhold af jod og kalium, hvor sidstnævnte ligger på ca. 440 mg/100 g. Den har et proteinindhold på ca. 19,3 g/100 gram.

Læs mere om mørksej her > KEND DIN FISK

Bonusinfo

Primitivo surdejsboller:

Rugsurdej og fuldkornssurdej æltes med italiensk Tipo 00 hvedemel samt fuldkornshvedemel og hørfrø. Et højt vandindhold og lang fermenteringsproces resulterer i en bolle med smag, saft og karakter.

Næringsindhold pr. person:

Energi:
559 kcal
Fedt:
20,2 g
heraf mættede fedtsyrer:
2,2 g
Kulhydrat:
52,7 g
heraf sukkerarter:
7,5 g
Kostfibre:
3,8 g
Protein:
36,5 g

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?