0
Kuller en papilotte med bagt blomkålssalat med dild og solsikkekerner i vinaigrette

Kuller en papilotte med bagt blomkålssalat med dild og solsikkekerner i vinaigrette

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
35 minutter
Opskriftstype:
Airfryer
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.  

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

jasminris
1 min.
Kogte ris

Skyl risene grundigt i rigeligt koldt vand. Hæld dem i en gryde, og rør rundt med en ske eller med hånden. Kassér derefter vandet, der er blevet hvidt. Gentag, indtil vandet er klart.

Kog rigeligt vand (som når du koger pasta) op med lidt salt i. Kom ris i, når vandet koger. Sæt låg på, bring tilbage i kog, og skru ned, så risene netop koger! 

Sæt uret, tik, tak - efter 9 min. hældes vandet fra. På med låget igen, skru ned på 1, og lad risene trække 5-10 min.

blomkålsolsikkekerner
2 min.
Bagt blomkål og solsikkekerner

Skær blomkålen ud i små buketter, og vend med en smule olivenolie og salt. 

Bag i airfryeren ved 180 grader i 10 min., til de er møre med bid. Ryst gerne kurven et par gange undervejs.

De sidste 3 minutter ristes solsikkekerner sammen med blomkål i airfryeren, til de er gyldne og sprøde.

citrondijon sennephvidløg
5 min.
Dressing

Pres hvidløget helt fint gennem en hvidløgspresser - brug ca 1/4 fed pr. pers., du laver mad til.

Rør følgende, pr. pers. du laver mad til, godt sammen med det pressede hvidløg: Saften fra 1/4 citron, 2 spsk. olivenolie, 1/4 spsk. sennep og 1/2 tsk. honning eller sukker. Smag til med salt og peber.

rødløgtomaterdild
10 min.
Blomkålssalat

Skær tomaterne i tern, og hak dilden fint (gem ca. halvdelen af dilden til fisken).

Vend de bagte blomkål sammen med fintskåret rødløg og tomat samt dressingen i en skål. Smag til med salt og peber. 

kullerfilet uden skinddildcitron
20 min.
Fisk en papilotte

Skær fisken i passende portionsstykker, og krydr dem med salt og peber. 

Riv fire stykker bagepapir af på ca. 35x35 cm, og placér et stykke fisk på midten af hvert stykke.

Top med 25 g smør på hvert stykke, og drys med det sidste dild. Placér en skive citron ovenpå hvert stykke fisk

Luk pakkerne til, og bag fisken i airfryeren ved 180 grader i 12-15 min.

35 min.
Anretning

Servér papilotte sammen med de kogte ris og en portion salat. 

 

Bonusinfo

Kend din fisk: Kuller

GASTRONOMISK

Kullerens kød er hvidt, magert og oftest mere fast end torskens. Den spisemæssige højsæson er størst i efterårsmånederne. Herhjemme har den særligt været saltet og tørret som klipfisk, og nogle steder desuden røget. Man vil i de fleste retter kunne erstatte kuller med torsk, lange, kulmule eller lyssej, og den kan som torsk tilberedes på mange måder - pocheret, dampet, bagt og stegt i smør.

Kulleren er meget populær i Storbritannien, hvor den både spises koldrøget som Finnan haddie og varmrøget som Arbroath smokie. Kuller er desuden en af de foretrukne fisk til fish & chips.

SUNDHED

Kulleren er en mager fisk med kun ca. 1g fedt/100 g. Proteinindholdet er ca. 19g/100 g. Den er særligt rig på selen, der styrker vores immunforsvar og hos mænd sætter sædproduktionen op.

Læs mere om kuller her > KEND DIN FISK

Næringsindhold pr. person:

Energi:
315 kcal
Fedt:
13,4 g
heraf mættede fedtsyrer:
2,4 g
Kulhydrat:
17,8 g
heraf sukkerarter:
13,4 g
Kostfibre:
5,4 g
Protein:
28,9 g

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?