0

Kuller en papilotte med bagt blomkålssalat med dild og solsikkekerner i vinaigrette

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
40 minutter
Opskriftstype:
Airfryer
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.  

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

0 min.
Kogte ris

Skyl risene grundigt i rigeligt koldt vand. Hæld dem i en gryde, og rør rundt med en ske eller med hånden. Kassér derefter vandet, der er blevet hvidt. Gentag, indtil vandet er klart.

Kog rigeligt vand (som når du koger pasta) op med lidt salt i. Kom ris i, når vandet koger. Sæt låg på, bring tilbage i kog, og skru ned, så risene netop koger! 

Sæt uret, tik, tak - efter 9 min. hældes vandet fra. På med låget igen, skru ned på 1, og lad risene trække 5-10 min.

citrondijon sennephvidløg
2 min.
Dressing

Pres hvidløget helt fint gennem en hvidløgspresser - brug ca 1/4 fed pr. person du laver mad til.

Rør følgende pr. person du laver ad til godt sammen med det pressede hvidløg: Saften fra 1/4 citron, 2 spsk. olivenolie, 1/4 spsk. sennep, og 1/2 tsk. honning eller sukker. Smag til med salt og peber.

blomkålrødløgtomaterdildsolsikkekerner
5 min.
Salat

Skær blomkålen ud i små buketter og vend med en smule olivenolie og salt. Bag i airfryeren ved 180 grader i 10 minutter til de er møre med bid - ryst gerne kurven et par gange undervejs. De sidste 3 minutter ristes solsikkekerner sammen med blomkål i airfryeren til de er gyldne og sprøde.

Vend de bagte blomkål og løgene sammen med dressingen i en skål. Skær tomaterne i tern og hak dilden fint. Gem ca. halvdelen af dilden til fisken.

Det hele blandes sammen. Drys solsikkekerner over.

kullerfilet uden skinddildcitron
25 min.
Fisk en papilotte

Tænd airfryeren på 180 grader.

Skær fisken i passende portionsstykker og krydr dem med salt og peber. 

Riv fire stykker bagepapir af på ca. 35x35 cm, og placer et stykke fisk på midten af hvert stykke.

Top med 25 g smør på hvert stykke, og drys med det sidste dild. Placer en skive citron ovenpå hvert stykke fisk

Luk pakkerne til, og bag fisken i airfryeren ved 180 grader i 10-12 min.

40 min.
Anretning

Servér en papilotte sammen med de kogte ris og en portion salat. 

 

Bonusinfo

Kend din fisk: Kuller

GASTRONOMISK

Kullerens kød er hvidt, magert og oftest mere fast end torskens. Den spisemæssige højsæson er størst i efterårsmånederne. Herhjemme har den særligt været saltet og tørret som klipfisk, og nogle steder desuden røget. Man vil i de fleste retter kunne erstatte kuller med torsk, lange, kulmule eller lyssej, og den kan som torsk tilberedes på mange måder - pocheret, dampet, bagt og stegt i smør.

Kulleren er meget populær i Storbritannien, hvor den både spises koldrøget som Finnan haddie og varmrøget som Arbroath smokie. Kuller er desuden en af de foretrukne fisk til fish & chips.

SUNDHED

Kulleren er en mager fisk med kun ca. 1g fedt/100 g. Proteinindholdet er ca. 19g/100 g. Den er særligt rig på selen, der styrker vores immunforsvar og hos mænd sætter sædproduktionen op.

Læs mere om kuller her > KEND DIN FISK

Næringsindhold pr. person:

Energi:
315 kcal
Fedt:
13,4 g
heraf mættede fedtsyrer:
2,4 g
Kulhydrat:
17,8 g
heraf sukkerarter:
13,4 g
Kostfibre:
5,4 g
Protein:
28,9 g

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?