0
Torsk i appelsin- fiskesauce med palmekål og porre

Torsk i appelsin- fiskesauce med palmekål og porre

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Efterår, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Slankemad
Brugerbedømmelser:
Allergener:
Torsk, Nødder

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
grønne linser
1 min.
Linserne

Kom linserne i en gryde med rigeligt vand og et skud salt. Lad linserne koge stille og roligt under låg i ca. 15 min., til de er møre.

torskefilet med skindnam pla (fiskesauce)
3 min.
Fisken

Skær fisken i store stykker, vend dem i halvdelen af fiskesaucen på alle sider, og læg dem til side.

palmekålporrehvidløgpersille
5 min.
Grøntsagerne

Pil hvidløget, kassér det yderste lag af porren, og skyl hvidløg, porre og palmekål grundigt. Afdryppes for vand. 

Hak porre, hvidløg og persille fint. Skær bladene fra stilken på palmekålen, og skær dem i mundrette stykker. 

appelsinnam pla (fiskesauce)
15 min.
Sovsen

Pres appelsinsaften ned i en skål, og rør den sammen med resten af fiskesaucen og 1 spsk. eddike pr. person. Tilsæt hvidløget og den hakkede persille.

20 min.
Stegning

Varm en stor pande op ved høj varme. Når panden er rygende varm, steges fisken på skindsiden i 1 spsk. olie pr. person i ca. 1 min., så den får godt med farve. Fordel porre og palmekål omkring fisken i panden. Vend fisken om, og hæld sovsen henover. Kom låg på, og lad retten simre i 1 min. mere. Fisken skal lige netop flage. Smag sovsen til med salt, peber og evt. sukker og eddike.

30 min.
Anretning

Fordel linserne i dybe tallerkener og anret fisken, grøntsagerne og sovsen henover.

Velbekomme

Næringsindhold pr. person:

Energi:
509 kcal
Fedt:
16 g
heraf mættede fedtsyrer:
2,1 g
Kulhydrat:
38,9 g
heraf sukkerarter:
10,3 g
Kostfibre:
16,1 g
Protein:
44,2 g

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?