0
Torsk i cremet pasta med grønne ærter og citron

Torsk i cremet pasta med grønne ærter og citron

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Hurtige fiskeretter

Fremgangsmåde

Skjul tidslinje
0 min.
Lad os starte med

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

torskefilet uden skind
1 min.
Krydr fisken

Skær fisken ud i ca. 2x2 cm stykker, og krydr dem med salt.

løghvidløg
5 min.
Hak løg

Hak løg og hvidløg fint, overfør det til en gryde med olie, og steg ved middel varme, indtil løgene er gyldne.

spaghetti
15 min.
Kog pasta

Kog pasta som angivet på emballagen.

ærter, frostfløde 38% (piskefløde)
20 min.
Rør sovsen

Kom ærter og fløde i gryden med løg, og lad det simre, indtil det er gennemvarmt.

citron
25 min.
Tilbered fisken

Kom fisken i flødesovsen, og lad det simre, indtil fisken begynder at flage. Smag sovsen til med salt, peber og citronsaft.

30 min.
Anretning

Fordel pastaen i dybe tallerkener, og anret fiskeretten henover.

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

EVOO står for Extra Virgin Olive Oil og er den højeste kvalitet inden for olivenolie. Den fremstilles udelukkende ved mekanisk, kold presning uden brug af varme eller kemikalier og har en meget lav syregrad. Det giver en ren, frugtig smag med noter af græs, artiskok, mandel eller peber – afhængigt af olivensort og høsttidspunkt. EVOO bruges traditionelt i Middelhavskøkkenet både rå og til madlavning og bidrager med sunde fedtsyrer og naturlige antioxidanter.

3 fun facts om EVOO

  1. Den let bitre og pebrede fornemmelse i halsen er et kvalitetstegn og skyldes polyfenoler – de samme antioxidanter, der gør olien sund.

  2. Tidligt høstede, grønne oliven giver mindre olie, men markant mere smag og flere antioxidanter end sent høstede, modne oliven.

  3. En god EVOO er mere varmestabil, end mange tror, fordi dens antioxidanter beskytter fedtet – den kan derfor godt bruges til moderat stegning uden problemer.

Næringsindhold pr. person:

Energi:
769 kcal
Fedt:
26,8 g
heraf mættede fedtsyrer:
8,3 g
Kulhydrat:
81,5 g
heraf sukkerarter:
8,3 g
Kostfibre:
10,2 g
Protein:
42,9 g