0
Torsk i cremet squashsovs med ravioli og salvie

Torsk i cremet squashsovs med ravioli og salvie

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Sommer
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Slankemad

Fremgangsmåde

Skjul tidslinje
0 min.
Lad os starte med

Start med at skylle grønt, frugt og krydderurter. Vask hænder og redskaber efter håndtering af fisk, kød og grøntsager. Find alle ingredienser og redskaber frem.

torskefilet uden skind
1 min.
Skær fisken

Skær fisken i store stykker, krydr med salt, fintrevet hvidløg og grofthakket salvie, og gem til senere.

squashløg
5 min.
Riv grøntsagerne

Riv løget og squashen på den grove side af et rivejern. 

Varm en stor gryde op ved middel varme, og steg de revne grøntsager i 1/2 spsk. olie pr. pers. i ca. 5 min. under omrøring, indtil de er faldet godt sammen. 

fløde 9%hvedemel
15 min.
Rør sovsen

Kom 1 tsk. hvedemel pr. pers. i gryden, og rør det godt ud i grøntsagerne. Tilsæt fløden, og få det op at simre. 

ravioli med spinat og ricotta
20 min.
Kog pastaen

Kog raviolierne som angivet på pakken.

25 min.
Tilsæt fisken

Kom fisken ned til squashen, og lad det simre med låg på i ca. 3-4 min., indtil fisken begynder at flage. Smag retten til med salt og peber.

30 min.
Anretning

Fordel pastaen i tallerkener, og anret fiskeretten henover.

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

EVOO står for Extra Virgin Olive Oil og er den højeste kvalitet inden for olivenolie. Den fremstilles udelukkende ved mekanisk, kold presning uden brug af varme eller kemikalier og har en meget lav syregrad. Det giver en ren, frugtig smag med noter af græs, artiskok, mandel eller peber – afhængigt af olivensort og høsttidspunkt. EVOO bruges traditionelt i Middelhavskøkkenet både rå og til madlavning og bidrager med sunde fedtsyrer og naturlige antioxidanter.

3 fun facts om EVOO

  1. Den let bitre og pebrede fornemmelse i halsen er et kvalitetstegn og skyldes polyfenoler – de samme antioxidanter, der gør olien sund.

  2. Tidligt høstede, grønne oliven giver mindre olie, men markant mere smag og flere antioxidanter end sent høstede, modne oliven.

  3. En god EVOO er mere varmestabil, end mange tror, fordi dens antioxidanter beskytter fedtet – den kan derfor godt bruges til moderat stegning uden problemer.

Næringsindhold pr. person:

Energi:
581 kcal
Fedt:
28,7 g
heraf mættede fedtsyrer:
15,5 g
Kulhydrat:
40,7 g
heraf sukkerarter:
15,5 g
Kostfibre:
2,5 g
Protein:
37,6 g