0
Torsk i salat med ovnstegte grøntsager, cashew og oliven

Torsk i salat med ovnstegte grøntsager, cashew og oliven

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Slankemad
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
torskefilet med skind
1 min.
Fisken

Skær fisken i store stykker, krydr dem med salt på alle sider, og læg dem til side.

perlebyg
3 min.
Perlebyg

Kom byggen i en gryde med rigeligt vand og et skud salt. Lad den koge stille og roligt under låg i ca. 20 min., indtil den er mør.

Fennikelporrepastinak
5 min.
Grøntsagerne

Forvarm ovnen til 200 grader.

Pil det yderste lag af porren, skræl pastinakken, og skyl begge dele grundigt sammen med fennikelen. 

Skær grøntsagerne i mundrette stykker, og spred dem ud på en bageplade dækket med bagepapir. Vend dem i 1/2 spsk. olie pr. person, og krydr med salt.

Bages i ca. 15 min., indtil grøntsagerne er blevet gyldne og møre.

cashewnødder
15 min.
Nødderne

Nødderne ristes på en tør pande over middel varme, indtil de bliver gyldenbrune i overfladen. Tag dem af varmen, og gem dem til senere.

20 min.
Fisken

Varm en pande op ved høj varme.

Når panden er godt gennemvarm, tilsættes 1/2 spsk. olie pr. person. Læg fiskens skindside på panden, og lad den stege i 3 min. ved middelvarme. 

Vend fisken om på den modsatte side, og steg videre i 1 minut. Vil du have fisken helt gennemstegt, så lad den stege 3 min. på begge sider. 

Tag fisken af panden, og servér straks. 

Grønne Nocellara oliven, uden sten
25 min.
Salaten

Dræn olivenerne for væde.

Kom de bagte grøntsager op i et stort fad sammen med perlebyg og oliven. Vend det hele i lidt olivenolie, og smag til med salt, peber og lidt eddike. 

30 min.
Anretning

Servér fisken med salaten, og top med de ristede nødder.

Bonusinfo

Skagenfoods udvalgte grønne oliven er Nocellara oliven som gror på den solbeskinnede Rocca Messina ca. 40 kilometer øst for Rom. Denne familiegård er som en af de meget få certificeret til at have Oliventræerne certificerede som Økologiske. Olivene plukkes i oktober, november og december hvorefter de bringes i saltlage for at fjerne den bitre smag som er i alle oliven. Herefter udvandes de med frisk vand for at nedbringe saltindholdet i frugten. Super godt til salater, pizza, fisk og kød.

Næringsindhold pr. person:

Energi:
599 kcal
Fedt:
23,7 g
heraf mættede fedtsyrer:
2,9 g
Kulhydrat:
51,8 g
heraf sukkerarter:
8,5 g
Kostfibre:
15 g
Protein:
34,4 g

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?