0
Torsk i fad med porre, fennikel og farmhouse cheddar

Torsk i fad med porre, fennikel og farmhouse cheddar

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Efterår, Vinter
Tilberedningstid:
50 minutter
Opskriftstype:
Slankemad

Fremgangsmåde

Skjul tidslinje
0 min.
Lad os starte med:

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

torskefilet uden skind
1 min.
Fisken

Skær fisken i store stykker, krydr dem med salt på alle sider, og læg dem til side.

porreFennikelgulerodbagekartoflerhvidløg
3 min.
Grøntsagerne

Forvarm ovnen til 200 grader.

Pil hvidløget og det yderste lag af porren, og skræl gulerødderne.

Skær kartoflerne i tynde skiver, og hak hvidløg, porre, gulerod og fennikel groft. Kom det hele i et ildfast fad. Vend det rundt  med 1 spsk. olie pr. person, krydr med salt og peber, og bag retten i ca. 25 min. Rør rundt undervejs.

farmhouse cheddarfløde 9%
40 min.
Fisken

Læg fisken på grøntsagerne, og hæld fløden i retten. Riv osten henover, og bag den i yderligere ca. 8 min., indtil fisken begynder at flage.

50 min.
Anretning

Servér direkte fra ovnen.

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

Farmhouse cheddar er fremstillet af økologisk komælk fra Summeset i England. Osten fremstilles på samme gård, som køerne malkes, hvilket kaldes Single Farmhouse cheese. Når ostemassen er klar presses det i karet, og henlægger til efter syrning indtil den er klar til opskæring i små stykker, der saltes og presses ved meget højt tryk, hvorefter den lagres. En fantastisk autentisk ost der er milevidt fra de mange standardvarer du finder på cheddar-hylderne i dagligvarehandlen! 

Bonusinfo

EVOO står for Extra Virgin Olive Oil og er den højeste kvalitet inden for olivenolie. Den fremstilles udelukkende ved mekanisk, kold presning uden brug af varme eller kemikalier og har en meget lav syregrad. Det giver en ren, frugtig smag med noter af græs, artiskok, mandel eller peber – afhængigt af olivensort og høsttidspunkt. EVOO bruges traditionelt i Middelhavskøkkenet både rå og til madlavning og bidrager med sunde fedtsyrer og naturlige antioxidanter.

3 fun facts om EVOO

  1. Den let bitre og pebrede fornemmelse i halsen er et kvalitetstegn og skyldes polyfenoler – de samme antioxidanter, der gør olien sund.

  2. Tidligt høstede, grønne oliven giver mindre olie, men markant mere smag og flere antioxidanter end sent høstede, modne oliven.

  3. En god EVOO er mere varmestabil, end mange tror, fordi dens antioxidanter beskytter fedtet – den kan derfor godt bruges til moderat stegning uden problemer.

Næringsindhold pr. person:

Energi:
512 kcal
Fedt:
23,4 g
heraf mættede fedtsyrer:
7,1 g
Kulhydrat:
38,2 g
heraf sukkerarter:
10,1 g
Kostfibre:
6,8 g
Protein:
33,7 g