0
Torsk i fad med porre, fennikel og farmhouse cheddar

Torsk i fad med porre, fennikel og farmhouse cheddar

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Efterår, Vinter
Tilberedningstid:
50 minutter
Opskriftstype:
Slankemad
Brugerbedømmelser:
Allergener:
Torsk, Mælk

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med:

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

torskefilet uden skind
1 min.
Fisken

Skær fisken i store stykker, krydr dem med salt på alle sider, og læg dem til side.

porreFennikelgulerodbagekartoflerhvidløg
3 min.
Grøntsagerne

Forvarm ovnen til 200 grader.

Pil hvidløget og det yderste lag af porren, og skræl gulerødderne.

Skær kartoflerne i tynde skiver, og hak hvidløg, porre, gulerod og fennikel groft. Kom det hele i et ildfast fad. Vend det rundt  med 1 spsk. olie pr. person, krydr med salt og peber, og bag retten i ca. 25 min. Rør rundt undervejs.

farmhouse cheddarfløde 9%
40 min.
Fisken

Læg fisken på grøntsagerne, og hæld fløden i retten. Riv osten henover, og bag den i yderligere ca. 8 min., indtil fisken begynder at flage.

50 min.
Anretning

Servér direkte fra ovnen.

Bonusinfo

Farmhouse cheddar er fremstillet af økologisk komælk fra Summeset i England. Osten fremstilles på samme gård, som køerne malkes, hvilket kaldes Single Farmhouse cheese. Når ostemassen er klar presses det i karet, og henlægger til efter syrning indtil den er klar til opskæring i små stykker, der saltes og presses ved meget højt tryk, hvorefter den lagres. En fantastisk autentisk ost der er milevidt fra de mange standardvarer du finder på cheddar-hylderne i dagligvarehandlen! 

Næringsindhold pr. person:

Energi:
512 kcal
Fedt:
23,4 g
heraf mættede fedtsyrer:
7,1 g
Kulhydrat:
38,2 g
heraf sukkerarter:
10,1 g
Kostfibre:
6,8 g
Protein:
33,7 g

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?