Næringsfordeling pr. person
Energi: 597 kcal
Fedt: 27,9g
Kulhydrat: 48,6g
Protein: 32,8g
Kostfibre: 12,1g
Kog perlebyggen i en gryde med rigeligt vand og salt - kog i ca. 12-15 minutter under låg.
Skær fisken i store tern og krydr den med salt på alle sider og læg til side.
Pil løget og hak det groft. Skræl ingefæren og riv det på den fine side af et rivejern.
Skyl squashen grundigt og skær i 2 x 2 cm tern.
Varm en kasserolle op ved høj varme. Steg løg og ingefær i 1 tsk. olie i 1 min. Tilsæt karrypasta (pas på den er HOT – så juster efter smag) og steg videre 1 min. Tilsæt kokosmælk og 1 dl vand pr. person og lad det simre i ca. 10 min, til sovsen får en cremet konsistens.
Varm en pande op ved høj varme og steg squashen i 1 tsk. olie pr. person i 2 min under omrøring. Du kan med fordel stege squashen i flere etaper, så den får mere stegeflade.
Smages til med salt.
Smag karrysovsen til med salt eller fiskesauce, lime og ½ tsk. sukker. Tilsæt fisken og lad den tilberede i ca. 2 min.
Server perlebyg med en god skefuld grøn karry sammen med den stegte squash.
Kend din fisk: Mørksej
GASTRONOMISK
Kødet på en mørksej har et svagt gråt-rosa skær. Det er magert, og har en lidt kraftigere og mere markant smag end lyssejen. Den er særligt god som stegt, grillet, paneret eller bagt, og kan som andre torskefisk koges og dampes, omend knap så udbredt til pochering eller kogning. Den egner sig til gengæld rigtigt godt til fiskefars.
Den fiskes og spises hele året, men kvaliteten topper i 2. halvdel af året, fra juni til december.
SUNDHED
Mørksejen er en meget mager fisk og fedtprocenten er på beskedne 0,3 gram pr. 100 gram. Den har til gengæld et højt indhold af jod og kalium, hvor sidstnævnte ligger på ca. 440 mg/100 g. Den har et proteinindhold på ca. 19,3 g/100 gram.
Læs mere om mørksej her > KEND DIN FISK
Kundekommentarer ()