0

Torsk i indisk karrysauce med mynteraita og toppings af ristet kokos, mangochutney og koriander

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:
Allergener:
Torsk, Sennepfrø, Sennep, Mælk

Fremgangsmåde

Raita: Pluk myntebladene ned i en kop, kom 1 dl yoghurt, spidskommen og et nip salt ved og blend det helt glat med stavblenderen. Rør resten af yoghurten i med en ske og smag til. Lad raitaen trække på køl, gerne en times tid.

Curry: Dup fisken tør, skær den i store tern, ca. 3x3 cm, og stil dem på køl indtil brug. Pil skalotteløg og hvidløg og snit dem og chilien i fine tynde skiver. Skræl ingefæren og hak den fint. Varm lidt olie op i en sauterpande og rist sennepsfrøene til de lige begynder at ”poppe”. Kom løg, hvidløg, chili og ingefær ved og sauter dem til de er bløde og lige begynder at tage farve. Kom karry, gurkemeje, stødt chili og ½ dl vand ved og sauter det med til væden er helt fordampet. Rør kokosmælk og hakkede tomater i, kog det op og smag til med salt. Vend fiskestykkerne i og lad retten simre sagte i ca. 15 min. til fisken er mør og saucen kogt ind. Smag til, anret og server straks.

Toppings: Rist kokosmelet gyldent på en tør pande, lad det køle helt af og kom det i en skål. Hak korianderen groft og kom den i en skål. Anret også mangochutneyen i en skål.

Server retten med basmatiris og en sprød grøn salat til.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?