Sæt en gryde med saltet vand over at koge til pasta.
Pil løget og skræl gulerødderne og riv det på den grove side af et rivejern.
Varm en gryde op ved middel varme og steg chilipulveret (chilien er stærk! så vær forsigtig med at dosere for meget) i 1 spsk. olie pr. person i 1 min. under omrøring, tilsæt løget og gulerødderne og steg i 2 min. Tilsæt bouillon, tomatpure, citronsaft, 1 tsk. honning og 1,5 dl vand pr. person. Læg låg på gryden og lad det simre i ca. 15 min til sovsen er tyk.
Skær fisken ud 2x2 cm stykker og krydr med salt.
Tilsæt fisken 1 min. før servering og smag til om sovsen mangler yderligere salt.
Kog pastaen som angivet på pakken.
Skyl basilikummen grundigt, afdryp for vand, pluk bladene fra stilken og gem til anretning.
Fordel pastaen i skåle og servér chilisovsen med fisken henover og top med basilikumblade.
Kend din fisk: Kuller
GASTRONOMISK
Kullerens kød er hvidt, magert og oftest mere fast end torskens. Den spisemæssige højsæson er størst i efterårsmånederne. Herhjemme har den særligt været saltet og tørret som klipfisk, og nogle steder desuden røget. Man vil i de fleste retter kunne erstatte kuller med torsk, lange, kulmule eller lyssej, og den kan som torsk tilberedes på mange måder - pocheret, dampet, bagt og stegt i smør.
Kulleren er meget populær i Storbritannien, hvor den både spises koldrøget som Finnan haddie og varmrøget som Arbroath smokie. Kuller er desuden en af de foretrukne fisk til fish & chips.
SUNDHED
Kulleren er en mager fisk med kun ca. 1g fedt/100 g. Proteinindholdet er ca. 19g/100 g. Den er særligt rig på selen, der styrker vores immunforsvar og hos mænd sætter sædproduktionen op.
Læs mere om kuller her > KEND DIN FISK
Kundekommentarer ()