0
Torsk i sur-sød sauce
Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Sommer
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Slankemad
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
brune rissalt
1 min.
Risen

Kog risene efter anvisning på pakken.

forårsløgrød chilibasilikum
3 min.
Grøntsagerne

Pil det yderste lag af forårsløget og skyl det grundigt sammen med basilikummen og chilien.

Skær forårsløget i grove stykker, hak chilien (udelad kernerne, hvis ikke det skal være for stærkt) og pluk bladene fra basilikummen.

peanuts
10 min.
Nødderne

Nødderne ristes på en tør pande over middel varme, indtil de bliver gyldenbrune i overfladen. Tag dem af varmen, hak dem groft og gem til senere.

torskefilet uden skindnam pla (fiskesauce)hvedemelgalangarod, tørret
15 min.
Fisken

Skær fisken i 2x2 cm stykker og kom den i en skål. Vend fisken med halvdelen af fiskesaucen, 1 spsk. hvedemel pr. person samt det tørrede galangarod.

sukkercitron
20 min.
Sovsen

Rør det sidste fiskesauce med citronsaft og tilsæt 1 tsk. sukker pr. person, tilsæt chilien og peanuts.

olie
25 min.
Stegning

Varm en pande op ved høj varme. Når panden er rygende varm, tilsættes 1 spsk. olie pr. person og fisken steges på den ene side i ca. 1 min. til den er gylden. Tilsæt forårsløget og steg yderligere i 2 min. indtil forårsløget er bliver mørt. Sluk for varmen og tilsæt sovsen og basilikummen og vend hurtigt rundt.

30 min.
Anretning

Fordel risen i skåle og servér fisken henover med en god skefuld sovs.

Næringsindhold pr. person:

Energi:
576 kcal
Fedt:
25,1 g
heraf mættede fedtsyrer:
3 g
Kulhydrat:
47,3 g
heraf sukkerarter:
3,4 g
Kostfibre:
8 g
Protein:
36,7 g

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?