Kog risene efter anvisning på pakken.
Pil det yderste lag af forårsløget og skyl det grundigt sammen med basilikummen og chilien.
Skær forårsløget i grove stykker, hak chilien (udelad kernerne, hvis ikke det skal være for stærkt) og pluk bladene fra basilikummen.
Nødderne ristes på en tør pande over middel varme, indtil de bliver gyldenbrune i overfladen. Tag dem af varmen, hak dem groft og gem til senere.
Skær fisken i 2x2 cm stykker og kom den i en skål. Vend fisken med halvdelen af fiskesaucen, 1 spsk. hvedemel pr. person samt det tørrede galangarod.
Rør det sidste fiskesauce med citronsaft og tilsæt 1 tsk. sukker pr. person, tilsæt chilien og peanuts.
Varm en pande op ved høj varme. Når panden er rygende varm, tilsættes 1 spsk. olie pr. person og fisken steges på den ene side i ca. 1 min. til den er gylden. Tilsæt forårsløget og steg yderligere i 2 min. indtil forårsløget er bliver mørt. Sluk for varmen og tilsæt sovsen og basilikummen og vend hurtigt rundt.
Fordel risen i skåle og servér fisken henover med en god skefuld sovs.
Kundekommentarer ()