0

Torsk i sursød sauce med cherrytomater, pak choy og thai basilikum

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Vinter
Tilberedningstid:
25 minutter
Opskriftstype:
Hurtige fiskeretter

Fremgangsmåde

Skjul tidslinje
0 min.
Lad os starte med

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

perlebyg
1 min.
Kog perlebyggen

Kom perlebyggen i en kasserolle med rigeligt vand og et skud salt. Lad dem koge stille og roligt under låg, indtil de er møre - ca. 20 min.

torskefilet uden skind
3 min.
Skær fisken

Skær fisken i mundrette stykker og krydr med salt. Gem til senere.

rødløgpak choycherry- eller blommetomaterthai basilikum / holy basil
10 min.
Forbered grøntsagerne

Skær løget i skiver og pak choyen i mundrette stykker. Lad tomaterne være hele.

Pluk bladene fra stilkene på basilikummen.

citrontamari soya sauce
20 min.
Steg grøntsagerne

Varm en gryde op ved høj varme. Steg pak choyen, løget og tomaterne i et godt skvæt olie i ca 1 min. under jævnlig omrøring, indtil det har fået farve.

Skru ned for varmen og tilsæt fisken, soyaen, revet citronskal, basilikummen og citronsaft.

Kom låg på og lad det dampe i ca. 3-4 min., indtil fisken begynder at flage.

25 min.
Anretning

Fordel perlebyggen i dybe tallerkener og anret fiskeretten henover.

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

Thaibasilikum ligner lidt almindelig basilikum i udseende og til dels smag, men den er noget mere spids i bladene. Den smager let sødligt, er krydret med noter af peber. Thaibasilikum er fantastisk smagsgiver i det asiatiske køkken og er nærmest uundværlig i fx thailandske retter med kokosmælk.

Næringsindhold pr. person:

Energi:
373 kcal
Fedt:
2,3 g
heraf mættede fedtsyrer:
0,4 g
Kulhydrat:
45 g
heraf sukkerarter:
4,8 g
Kostfibre:
12,2 g
Protein:
33,5 g