0
Torsk i tomat med krydrede linser og kota
Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Efterår, Vinter
Tilberedningstid:
20 minutter
Opskriftstype:
Fiskeretter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
torskefilet uden skindtomatpassatagrønne linsergulerødder
1 min.
Torsk

Tænd ovnen på 200 grader varmluft.

Sæt linserne over at koge i rigeligt vand. De skal koge i ca. 15 min. Husk lidt salt i vandet.

Skræl gulerødderne og skær dem i tern.

Sæt en stor pande over høj varme, og tilsæt en smule olivenolie. Steg gulerødderne kort i 1-2 min., tilsæt tomatsaucen til panden, og lad den koge ind et par min. Smag til med salt og friskkværnet peber.

Skær torsken i kuvertstykker, og læg dem i et ildfast fad. Hæld tomatsaucen over fisken, og bag den i ovnen i 12-15 min.

pæreKota-ostbladselleri
10 min.
Grønt

Skyl pære og bladselleri. Skær begge dele i tynde strimler, og vend dem sammen i en skål med smuldret ost og et par dråber olivenolie.

Middelhavs krydderi
20 min.
Anretning

Dræn linserne for vand, og vend dem med et par dråber olivenolie og krydderblandingen. Anret på en tallerken med fisk, sauce og salat til.

Bonusinfo

Kota er fremstillet af økologisk komælk, fra Østjylland. Mælken kommer fra omkringliggende økologiske gårde, hvor køerne går frit ude og inde. Osten er en fetatype, som fremstilles i små ostekar og håndfyldes i formene og vendes, hvor håndværket spiller en vigtig rolle. Herefter saltes osten i et døgn og emballeres i sin egen saltlage. Smagen af komælk giver en frisk karakter og syre. Osten har en flot rund smag og en cremet konsistens.

Bonusinfo

Middelhavs-krydderi indeholder:

  • Fennikel frø 44%
  • Koriander frø 40%
  • Merian 5%
  • Cayenne 5%
  • Stjerneanis 5%
  • Safran 1%

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?