0
Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Allergener:
Æg, Hvedemel

Fremgangsmåde

Rengør løget og hak det fint, svits løget i lidt olie til de er klare. Tilsæt tomatpuréen, og svits den, og tilsæt de to dåser hakkede tomater. Smag til med basilikum og oregano. Kom 6 ansjos fileter og 1 tsk. olie fra ansjosfileterne samt 2 tsk. kapers i en blender, og blend det grundig. Lad tomatsaucen simre i 10 minutter, og smag så til med salt og peber.

Lad tomat saucen simre yderligere 20 minutter, og sæt den så til side. Du kan sagtens lave saucen i forvejen, og opbevare den i køleskabet.

Kog 500 g pasta skruer med i 1 tsk. salt, de skal koges til de er næsten al dente, ca. 6 minutter.

Skær citronen i tynde skiver, og fjern eventuelle kerner. Læg dem i bunden af et ildfast fad. Skær torskefileterne ud i ens pæne stykker, læg dem oven på citronskiverne. Krydr med lidt salt og peber. Hæld den lune tomatsauce over torsken.

Kom pastaen over, og dæk fadet med flere lag stanniol.

Ved grillen

Tænd grillen, og anret den til indirekte. Hvis du har en brød holder, så monter den nu.

Sæt fadet med torsk og pasta på grillen, og giv det ca. 25 minutter, fjern stanniolen, og drys den revne parmesan ost over. Kom brødet på brødholderen, eller læg det på risten.

Giv fadet yderligere 10 minutter uden stanniol, så osten smelter ned i pastaen.

Ved bordet.

Servér torsken sammen med det varme brød og smør. En rosévin eller en kold øl passer fint til.

Velbekomme

-Meyer

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

 

UMAMIBOMBER SÅ GUDERNE SYNGER

Ansjoser er en umamibombe. De fede og smagfulde fisk er fyldt med sund fiskeolie og omega-3 fedtsyrer, har ingen tungmetaller og den utrolige, balancerede smag skal prøves. De er perfekte til afrundede og delikate tapenader, som smagssætter i supper og fonde, som en ekstra facet i marinader eller bare direkte på friskt brød.

Bonusinfo

Parmigiano Reggiano fra regionen Emillia Romagna i Italien. Osten er fremstillet af rå upasteuriseret komælk. Denne ost er den første ost nævnt i historien allerede i år ca. 600 før Kristi fødsel. Romerne brugte osten som føde til deres soldater og den blev transporteret rundt på hesteryg. Parmigiano Reggiano er Italiens stolthed. Osten er modnet 18 måneder i de store lagre på mejerierne i det nordlige Italien.