0
Torsk med krydrede ris, tomater, løgpuré og karamelliserede løg

Torsk med krydrede ris, tomater, løgpuré og karamelliserede løg

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
20 minutter
Brugerbedømmelser:
Allergener:
Torsk

Fremgangsmåde

  1. Skræl citronen med en kartoffelskræller, men sørg for, at du kun får den gule skræl med.
  2. Kog risene efter anvisning på posen, og lad citronskallerne koge med.
  3. Opvarm ovnen til 180 grader.
  4. Bring en anden lille gryde med letsaltet vand i kog.
  5. Pil løgene, og halver dem. Snit i tynde skiver, og steg dem bløde i lidt olivenolie og en klat smør. Kog herefter ¾ af løgene i det vand, du bragte i kog, i ca. 10 minutter, og lad den sidste ¼ løg stege videre, til de bliver sprøde.
  6. Halver tomaterne, og gør plads til dem på panden med løg. Krydr med salt og peber, og lad tomaterne stege med i et par minutter.
  7. Krydr torsken med salt, peber, lidt olie og citronsaft, og bag i ovnen i ca. 10-12 minutter.
  8. Sigt de kogte løg. Blend dem til en pure, og smag til med det halve af krydderiet, salt, friskkværnet peber samt lidt citronsaft.
  9. Når risene er kogt færdig, tilsættes den anden halvdel af krydderiet. Smag til med salt og peber. 
  10. Hak koriander.

Krydderiblanding: 80 % stødt spidskommen, 10 % sellerisalt, 7 % hvidløgspulver og 3 % cayennepeber.

Anretning

Anret en bund af ris, tomater og sprøde løg. Arranger et par skefulde løgpure, læg fisken herpå, og drys med koriander.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?