0
Torsk med salviesmør på bund af rodfrugter

Torsk med salviesmør på bund af rodfrugter

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter

Fremgangsmåde

Begynd med salviesmør: Smørret, der skal være blødt, røres med fintskåret salvieblade (ca. 5-10 stk. på størrelse med en 2-krone), rasp, salt, peber og evt. lidt hvidløg, til det får en grønlig farve.

Rodfrugterne: Løget hakkes, rodfrugterne skæres i fine tern og det hele lægges i bunden af et ildfast fad. Krydre med salt og peber. Læg hellefisken ovenpå rodfrugterne og fordel salviesmørret ovenpå. Tilsæt hvidvin og fiskefond. Overdæk fadet med staniol og bag det i en varm ovn ved 180 grader i ca. 20 min. Lad retten trække i 5 min. inden servering.

Sauce: Hæld væden fra fadet op i en gryde, tilsæt fløde lad det koge ind til det halve. Smag til med salt og peber og jævn evt. med maizena. Saucen kan evt. tilsættes hakket purløg.

Server retten med kartofler.

Kommentarer og forslag til opskriften